Nogomet
148

Sušić: Sutra ćete vidjeti jednu od najboljih ekipa na svijetu, idemo po pobjedu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić istakao je na današnjoj konferenciji za novinare uoči utakmice protiv reprezentacije Slovačke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, da su njegovi Zmajevi spremni i da je uvjeren u pobjedu.

Popularni Pape nije želio otkriti kojih 11 igrača će sutra u 20:15 istrčati na stadion Bilino Polje i braniti boje BiH, ali je naveo da će to biti najbolja ekipa na svijetu.

"Nemamo nikakvih problema, niti povrijeđenih igrača. Jučer su svi normalno trenirali i spremni su za Slovačku. Utakmica neće biti lagana, ali mi imamo bolju ekipu i igramo pred našom publikom te smo apsolutni favoriti. Iznenađenja su uvijek moguća, ali sam uvjeren u našu pobjedu", kazao je Sušić.

On je naveo da nervoza u ekipi postoji, ali da su igrači na treninzima pokazali ozbiljnost te da se nada da će dvomeč protiv Slovačke proći bez povrijeđenih igrača i žutih kartona.

"Što se tiče same utakmice očekujem dosta šansi i golova. Mi ćemo sigurno igrati izuzetno ofanzivno i vidjet ćete da će sutrašnja ekipa biti jedna od najboljih na svijetu. Govorim da smo najbolji što se tiče znanja i tehnike, a potrebno je da dodamo još trku i borbenost", rekao je Pape, koji se osvrnuo i na treninge novopridošlog Izeta Hajrovića.

"Vidjeli smo da se radi o veoma dobrom igraču i sretni smo što smo dobili tako mlado pojačanje".

Reprezentacija će sutra igrati bez klasičnog zadnjeg veznog igrača. Selektor smatra da bi to mogao biti problem kada naš tim nema loptu, ali je kazao da se, ako primimo gol, igrači koje imamo u ekipi mogu vratiti i dati dva ili tri gola.

"Slovake svakako ne smijemo potcijeniti jer imaju dosta dobrih igrača. Mi se moramo uzdati u svoje kvalitete i igrati onako kako smo i navikli da igramo u Zenici", kazao je bh. Zmaj Vedad Ibišević.

Nogometna reprezentacija BiH odmjerit će u petak u 20:15 sati na stadionu Bilino Polje snagu sa selekcijom Slovačke. Uzvratna utakmica igra se u utorak.