Nogomet
0

Sušić: Da se utakmica večeras igra ne bih ništa mijenjao

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Hrasnici je danas održan trening nogometne reprezentacije BiH uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, koju Zmajevi u utorak igraju protiv Slovačke u Žilini. Bit će to prilika da se naš državni tim revanšira Slovacima za sinoćnji poraz u Zenici.

"Čak i da se utakmica igra i večeras ne vjerujem da bih išta mijenjao u odnosu na sinoć. Ja sam se odlučio za igrače koji standardno igraju u svojim klubovima i oni su sigurno spremni. Pobjeda je bila imperativ, ali nažalost nismo uspjeli. Nisam mogao ni naslutiti da s onakvom ekipom nismo mogli dati barem dva gola. Svi su odigrali ispod svog nivoa, a razlog za to može biti pritisak, važnost utakmice ili jednostavno loš dan. I dalje tvrdim da smo tehnički jedna od najboljih ekipa na svijetu", rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić pred početak treninga.

Za utakmicu koja će se odigrati u utorak u Žilini protiv iste reprezentacije Sušić nije davao nikakva obećanja.

"Tu utakmicu ćemo pokušati dobiti ali nikavih obećanja nema. Ovdje su nas nadigrali ali mi idemo gore kako bismo pokušali pobjediti. Sinoć nisam vidio nikakve slabosti u njihovoj ekipi, iako oni nisu godinu dana pobijedili utakmicu, a sinoć su odigrali fenomenalno", dodao je Sušić.

Danas su trenirali igrači koji jučer nisu nastupali protiv Slovačke. Među njima je i Mensur Mujdža koji će danas trenirati ali je njegov nastup protiv Slovačke u Žilini i dalje pod upitnikom.