Nogomet
21

Sušić: Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri!

Anadolija
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine počeo je danas na stadionu u Kaunasu, uoči sutrašnje odlučujuće utakmice protiv reprezentacije Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, javio je novinar agencije Anadolija.

Svih 23 igrača trenira danas na stadionu "Darius i Girenas" u Kaunasu, što su i posljednje pripreme Zmajeva pred sutrašnju utakmicu, u kojoj će, u slučaju da pobijede, osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Neposredno prije treninga, pred velikim brojem novinara kako iz BiH, tako i iz Litvanije, selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Safet Sušić održao je konferenciju za novinare.

"Ovo je najvažnija utakmica u mojoj trenerskoj karijeri. Jedino je možda mogu porediti sa utakmicom dok sam bio igrač i kada smo u Splitu pobijedili Bugare rezultatom 3:2, i tako izborili plasman na veliko takmičenje", rekao je Sušić.

Selektor Zmajeva ponovio je da respektuje protivnika, te je najavio ofanzivnu igru od samog početka sutrašnjeg susreta.

Na pitanje može li ovu utakmicu porediti sa onom odlučujućom sa Francuskom u Parizu od prije dvije godine za plasman na Evropsko prvenstvo, Sušić je kazao kako to nije moguće.

"Apsolutno ne, oni su tada bili favoriti i trebao im je samo bod da se plasiraju na Euro. Sada je situacija drugačija, jer smo mi favoriti i bolji smo od Litvanije. Cijela nacija, kao i mi u reprezentaciji, vjerujemo u plasman BiH na Mundijal. Čitava BiH je optimist i nadam se da ćemo sutra slaviti", istakao je, između ostalog, Sušić.