Nogomet
15

Vedin Musić za Klix.ba: Sve me podsjeća na gostovanje i pobjedu u Danskoj

Piše: A.D.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je prije 14 godina poražena u Tel Avivu od selekcije Izraela rezultatom 3:1.

Ne pamtimo prvo gostovanje Izraelcima po lijepom, ali je ono na neki način bilo sretno za Vedina Musića. Povratnik u reprezentaciju Miše Smajlovića odigrao je kvalitetnu utakmicu, pa je od tog dana bio nezamjenjiv član reprezentacije.

“Nakon malo duže pauze ja sam se protiv Izraela vratio u reprezentaciju. Bila je to ujedno i moja prva utakmica koju sam u reprezentaciji započeo od prvog minuta. Atmosfera u Tel Avivu bila je paklena, Izraelce je do pobjede nosilo 30 hiljada navijača. Imali su dobar tim koji je predvodio Haim Revivo, koji je u to vrijeme igrao za Fenerbahce. Mi smo uspjeli izjednačiti, ali nismo izdržali. Poraženi smo 3:1, ali sam ja na neki način bio zadovoljan jer je selektor bio zadovoljan mojom igrom. Od te utakmice, pa do posljednje protiv Turske ja sam svaki reprezentativni meč počeo od prvog minuta ako sam bio zdrav”, prisjetio se Musić.

S nestrpljenjem iščekuje nedjeljni meč Zmajeva u Haifi. Smatra da ni bod ne bi bio loš.

“Našli smo se u nezgodnoj situaciji jer imamo veliki broj povrijeđenih igrača. Ne smijemo se predavati unaprijed, i sa ovom ekipom mi možemo u Haifi ostvariti pozitivan rezultat. Mene sve ovo podsjeća na Dansku i našu veliku pobjedu u Kopenhagenu. Bili smo otpisani, loše smo otvorili kvalifikacije, gore smo došli sa 12 igrača i onda pobijedili  2:0. Ni sami nismo vjerovali da smo tada moćnu Dansku nadigrali u svim segmentima igre. Prema mom mišljenju ni bod iz Haife ne bi bio loš jer nas ne bi otpisao iz utrke za drugo mjesto, dok bi trijumf naravno bio najidealniji rasplet”, smatra Musića.

Safet Sušić utakmicu će započeti bez klasičnog napadača, a mjesto u vrhu zauzet će neko od ofanzivno orijentisanih igrača.

“Ne znam ko bi to mogao kvalitetno odigrati. Selektor će naći najbolje rješenje, vjerovatno će to biti neko od ofanzivnih veznjaka ili od ofanzivnih bočnih igrača”, zaključio je Musić.