Nogomet
111

Većina Zmajeva stigla u bazu u Zenici: Selektor Sušić u Izraelu pristaje i na bod

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine do 18:30 sati stiglo je 17 reprezentativaca koji su se našli na spisku selektora Safeta Sušića za kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela.

Nakon Mujdže i Lulića, koji su stigli u poslijepodnevnim satima, u Zenicu su večeras došli i Vranješ, Šunjić, Bešić, Hajrović, Zakarić, Cimirot, Višća, Tino-Sven Sušić, Vršajević, Medunjanin, Džeko, Pjanić, Hadžić, Bičakćić i Prcić.

Selektor Safet Sušić je kazao da uprkos problemima naša reprezentacija može napraviti dobar rezultat u Izraelu.

"Istina je da smo imali dosta problema u početku kvalifikacija i normalno je da je naša ekipa oslabljena ali pored svih problema mislim da možemo napraviti ekipu koja će ostvariti dobar rezultat u Izraelu. Ovo nije prvi put da igraju pred punim stadionom i publikom koja će većinom navijati za domaćina, ali to možda bude dodatna motivacija za sve igrače. Najvažnije je da bude dobar teren, ali i pored svih problema imat ćemo dobru ekipu jer sa Begovićem, Spahićem, Lulićem, Bešićem i Pjanićem ne možemo biti loša ekipa", izjavio je Sušić po dolasku u Trening centar, te dodao:

"Ne vjerujem da će nas podcijeniti, moraju da nas poštuju. Puni su samopouzdanja, pobijedili su obje utakmice na strani, samo jednom su bili na Svjetskom prvenstvu nekada davno i vjerujem da smatraju da su na dobrom putu da budu jedna od prve dvije ekipe u našoj grupi. Mi ćemo naše ambicije morati smanjiti, prije nekoliko dana sam rekao kada bi mi neko ponudio bod u Izraelu da ne bi pristao, ali sada bi pristao. Nismo ekipa koja će se zatvoriti i mislim da možemo i tamo dati gol ili dva što može biti dovoljno za jedan rezultat."

Haris Medunjanin je po dolasku u Trening centar kazao kako se u utakmici protiv Izraela moraju nadoknaditi bodovi iz prve utakmice kvalifikacija.

"Ja mislim da smo nakon Belgije očekivali da ćemo sa istim sastavom igrati protiv Izraela, ali dosta se igrača povrijedilo i sada je na selektoru da nađe zamjene za te igrače. Mi moramo da pobijedimo u Izrealu, moramo vratiti tri boda iz prve utakmice. Oni su vrlo tehnička ekipa i bit će vrlo teško i velika borba će se voditi na terenu", izjavio je Medunjanin.

U toku večeri očekuje se dolazak i ostalih reprezentativaca.