Nogomet
114

Reprezentativci BiH: Idemo pobijediti Izrael

Piše: E. M.
Haris Medunjanin (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Haris Medunjanin (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Bosne i Hercegovine večeras su u Zenici remizirali 1:1 protiv Belgije u 3. kolu kvalifikacija za Euro.

Toni Šunjić je poslije meča izjavio kako se Zmajevi nisu stigli odmoriti poslije utakmice u Velsu, pa je možda večeras na momente u Zenici igra izgledala teško i tromo.

"Međutim, igrači su dali svaki atom snage, odigrali smo prvo polvurijeme dobro, a u drugom smo primili nesretno pogodak. Mislim da Belgijanci mogu biti više zadovoljni nego mi", istakao je on.

Zaustavio Lukakua

Dodao je kako očekuje pobjedu na gostovanju Izraelu u novembru, kako bi se Zmajevi približili drugom mjestu u našoj grupi.

"Sa Lukakuom sam igrao u Belgiji. Momak je jak, ali ja volim takvu igru i mislim da sam se dobro nosio s njim", zaključio je Šunjić.

Miralem Pjanić je izjavio da možemo biti zadovoljni jer je Belgija najjača ekipa u našoj grupi.

"Mislim da će dobiti sve ostale utakmice. Dobro smo igrali, imali smo svoje prilike. Primili smo taj gol nesretno, no pokazali smo dobru igru i pravo lice naše reprezentacije. Sa ovakvom igrom idemo dalje pozitivno i sada trebamo uzimati tri boda", naglasio je Pjanić.

On je podvukao kako imamo dosta povrijeđenih igrača, za koje se nada da će se vratiti i pojačati našu selekciju.

"Večeras smo se borili, pokušali pobijediti, ali nije se moglo. Idemo dalje, sada možemo u Izraelu uzeti tri boda", dodao je Pjanić.

Bega, glavu gore

Haris Medunjanin je rekao da su Zmajevi igrali dobro i dobro se branili.

"Ipak, oni imaju mnogo dobrih igrača koji mogu riješiti utakmicu. Nogomet je takav, prave se greške. Bega nas je ne znam koliko puta spasio, kao što je to činio i večeras, on treba samo dići glavu gore, idemo dalje", zaključio je Medunjanin.

Kazao je kako nas u novembru očekuje važna utakmica protiv Izraela, te da uz ovakvu igru kao protiv Velsa i Belgije možemo očekivati dobar rezultat.