Nogomet
57

Lulić i Pjanić složni: Idemo po pobjedu i tri boda protiv Belgije

Klix.ba
Rezervisti Zmajeva večeras su na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odradili trening, dok su Lulić, Pjanić i Vranješ laganim trčanjem ispunili svoj večerašnji zadatak.
Senad Lulić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Senad Lulić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

U izjavi za medije, bh. reprezentativac Senad Lulić je kazao kako nije očekivao samo jedan bod iz dvije kvalifikacione utakmice, ali se novim bodovima nada u utakmici protiv Belgije.

"Planirali smo da ćemo imati više nego jedan bod poslije dvije utakmice, neriješen rezultat iz jučerašnje utakmice je dobar rezultat, ali ono što nas nervira jeste poraz protiv Kipra i to nismo planirali i ono što smo očekivali. Iz dvije utakmice očekivali smo više bodova, a sada se pripremamo za utakmicu protiv Belgije. Igramo kući pred našom publikom i uvijek idemo na pobjedu tako da će tako biti i protiv Belgije. Mi svi dajemo sve od sebe u svakoj utakmici, nekada je možda potrebno i malo više sreće da možemo doći do tri boda", kazao je Lulić.

Miralem Pjanić u sinoćnjoj utakmici protiv Velsa pokazao je zavidnu formu, a slobodne udarce naše reprezentacije iskoristio je na najbolji način. Međutim, na golu Velsa odličan je bio i Hennessy.

"Mogli smo sinoć očekivati i više, ali kada uzmemo u obzir utakmicu protiv Kipra, mislim da smo sinoć svi pokazali drugačije lice i igru. Borili smo se, imali smo svoje šanse, ali lopta nije htjela ući u gol. Sada ćemo se pripremiti za Belgiju koja je puno jači protivnik i favorit u našoj grupi, ali mislim da cijela ekipa želi pozitivan rezultat i ići ćemo na pobjedu", izjavio je Pjanić.

Pjanić je kazao kako Belgija ima dobru ekipu, ali da je naša prednost to što igramo na domaćem terenu.

"Belgija ima dobru ekipu, možda i najjaču u grupi, ali mi igramo kući i loše bi bilo da ne uzmemo barem bod, ali mi ćemo ići na pobjedu i boriti ćemo se svih 90 minuta da uzmemo bodove", dodao je Pjanić.

Miralem Pjanić
Miralem Pjanić

Miralem je optimističan glede nastavka kvalifikacija naše reprezentacije za odlazak na EURO 2016. godine.

"Dokazali smo da želimo igrati na Evropskom prvenstvu i da je ekipa dobro reagovala. Sada nas čeka favorit jer kako je selektor rekao još puno bodova je ostalo, ali od ponedjeljka se ti bodovi trebaju uzimati. Imali smo neki strah, postojao je, posebno poslije kiksa kući koji nam se nije smio dogoditi, ali idemo dalje. Desilo se, sigurno da nije pozitivno to što se desilo, ali pokušati ćemo uzeti maksimalne bodove da prođemo grupu bez baraža, ali još je rano pričati o bilo čemu idemo utakmicu po utakmicu", zaključio je Pjanić.