Nogomet
81

Pjanić: Treba nam podrška navijača, a mi ćemo dati sve od sebe

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić danas je odradio svoj prvi trening na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pred kvalifikacione utakmice naše nogometne reprezentacije, koje će biti odigrane 10. i 13. oktobra.

Pjanić je u izjavi za medije kazao kako će Zmajevi pokušati u Cardiffu nadoknaditi gubitak tri boda iz prve kvalifikacione utakmice kada je naša reprezentacija na Bilinom Polju poražena od ekipe Kipra.

"Sigurno je važna utakmica sa Velsom, nismo startovali kako smo htjeli ,izgubili smo tri boda i sada moramo ići u Vels pokušati uzeti ta tri boda. Očekuju nas dvije teške utakmice, ali što je bilo, prošlo je. Pričali smo, znamo da smo pogriješili, a sada trebamo raditi i treba nam podrška navijača. Mi ćemo dati sve od sebe, u ovoj ekipi ima dosta kvaliteta i mislim da smo sa Belgijom među najkvalitetnijim ekipama u grupi i to ćemo morati pokazati u narednim utakmicama", kazao je Pjanić.

On je dodao da još ništa nije izgubljeno, te da se nada da će utakmice na strani donijeti bodove našoj reprezentaciji.

"Tek je prva utakmica iza nas, rano je pričati i govoriti da je gotovo. Izgubili smo tri boda, očekivali smo da ćemo imati ta tri boda, ali smo izgubili utakmicu. Nismo dobro odigrali, ali ćemo pokušati na strani izgubiti tri boda što smo izgubili kod kuće. Trebamo se dobro pripremiti za utakmicu protiv Velsa koji će nam sigurno biti konkurent za prva dva mjesta, ali ekipa će dati sve od sebe da vratimo izgubljene bodove", dodao je Pjanić.