Nogomet
38

Zmajevi trenirali u Zenici, Sušić optimista

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odradila i drugi trening u okviru priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Naši reprezentativci uprkos problemima s povredama večeras su bili dobrog raspoloženja na treningu u Zenici koji su otvorili zagrijavanjem te dodavanjem loptom. Kapiten naše reprezentacije protiv Izraela Asmir Begović večeras je, kao i prvi trening, radio posebnim režimom pod nadzorom doktora naše reprezentacije.

Selktor Safet Šušić je istakao da su svi igrači spremni za utakmicu protiv Izraela, a otkrio je i da ima nekih dilema u vezi sastava.

"Ovih 19 igrača koji su tu su zdravi i spremni. Jedino je Begović pošteđen treninga, ali je nestrpljiv, trčkarao je, ali sam ga upozorio da ne žuri. Nestrpljivo dočekujemo ovu utakmicu, jedva čekamo da prođu pripreme i da susret počne. Imam nekih dilema za sastav, neću žuriti, konačnu odluku ću donijeti na dan utakmice. Za dva mjesta imam tri igrača, Kvržića, Hajrovića i Višću. Dvojica će dobiti šansu od prve minute, a treći će priliku dobiti tokom utakmice", izjavio je Sušić.

Naš stručni štab je analizirao protivnika, koji posjeduje respektabilan kvalitet. Ipak, Zmajevi uprkos problemima s povredama u Izrael putuju po pobjedu.

"Gledao sam dvije utakmice Izraela i uvjerio sam se da se radi o kvalitetnoj ekipi. Njihovi rezultati nisu slučajnost. Izraelci imaju dobrog golmana, kapiten im igra 10 godina u Engleskoj, imaju dobar napad i nekoliko nezgodnih igrača. Kako će zaigrati, ne znam, ali bih volio da utakmica bude otvorena. Bez obzira na povrede, u Haifu idemo da pobijedimo. Optimista sam, ne bojim se odgovornosti i ubjeđen sam da možemo napraviti dobru ekipu. Igrači će dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, to je druga stvar. Uvjeren sam da nećemo izgubiti. Ne znam da li bi pristao na neriješeno, ali smo i s remijem u trci za prva dva mjesta", rekao je selektor BiH.

Nakon Sušića se novinarima obratio reprezentativac Senad Lulić.

"Znamo kakva je situacija, nema koristi od kukanja. Igrači koji su tu moraju pokušati napraviti najbolji rezultat. Potrebno je da damo sve od sebe i da pobjedimo Izrael. Ne bih volio pričati o Džeki, Ibiševiću i ostalim igračima koji nisu tu. Mi uvijek idemo na pobjedu i to se neće promijeniti ni u Izraelu", kazao je Lulić.

Vruća atmosfera u Haifi neće impresionirati Zmajeve.

"Atmosfera će biti slična kao i u Zenici. Smatram da nam neće smetati, jer smo navikli na pune stadione. Najbitnije je da znamo kakav će biti teren, u kakvim uslovima ćemo igrati", rekao je nogometaš Lazija.

On će imati nešto ofanzivniju ulogu u utakmici protiv Izraela.

"Prema onome što sam primijetio tokom treninga, vjerovatno ću igrati malo bliže golu protivnika nego inače. Na kojoj god poziciji budem igrao, dat ću sve od sebe", jasan je bio Lulić.

Reprezentativci su optimistični uoči važne utakmice.

"Gledali smo Izrael i analizirali njihovu igru, no, najbitnije je da se fokusiramo na našu igru. Izraelci imaju dobar start u kvalifikacijama, ali sam ja optimista. Imam dobar osjećaj", završio je Lulić.

Reprezentacija BiH će sutra u Zenici odraditi još jedan trening prije polaska u Izrael. Utakmica se igra u nedjelju.