Nogomet
0

Dujković: Atmosfera u timu je odlična, vjerujemo u dobar rezultat protiv Izraela

Piše: D. B.
Ratko Dujković
Ratko Dujković
Nogometna reprezentacija BiH se okupila u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici gdje obavlja pripreme za utakmicu protiv Izraela u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Rezervni golman Zmajeva Ratko Dujković je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da je atmosfera u timu na visokom nivou te da očekuje dobar rezultat uprkos velikim problemima s povredama.

Reprezentacija BiH je imala poprilično loš start kvalifikacija, zbog čega se dovela u neugodnu poziciju uoči utakmice s Izraelom.

"Poraz od Kipra je bio veliki kiks i toga smo svjesni. U remiju s Velsom smo imali svoje prilike, dominirali smo tokom cijele utakmice, ali nažalost nismo uspjeli postići pogodak. Remi protiv Belgije nije neuspjeh jer se radi o jednoj od najboljih reprezentacija u Evropi", izjavio je Dujković.

Dodao je da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna uprkos malom broju osvojenih bodova u tri kola te da su Zmajevi odučni postizati bolje rezultate.

Ipak to će biti veoma teško s obzirom na probleme s povrijeđenim igračima uoči utakmice protiv Izraela, ali Zmajevi vjeruju u uspjeh.

"Tačno je da imamo mnogo problema s povredama uoči utakmice sa Izraelom, ali je sigurno da će svaki igrač koji dobije priliku dati sve od sebe. Lično vjerujem da uprkos problemima možemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je rezervni golman Zmajeva.

On smatra da u slučaju poraza od Izraela naši Zmajevi ne bi izgubili šanse za plasman na EURO.

"Čak i kada bismo izgubili, za nas ne bi bilo sve izgubljeno. Ima još dovoljno utakmica, a dolaze nam i Vels i Izrael s kojim ćemo se boriti za drugo mjesto. Osim toga, igramo s Kiprom i Andorom. Svi vjerujemo da ćemo se kvalifikovati za Euro", završio je Dujković.

Utakmica Izrael - BiH se igra u nedjelju u Haifi.