Nogomet
85

Dobro raspoloženje među Zmajevima u Zenici, Sušić pozvao na ozbiljnost i zrelost

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici danas je počelo okupljanje bh. reprezentativaca koji su se našli na spisku selektora Safeta Sušića za kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti odigrano u Francuskoj.

Ranije pristiglim bh. reprezentativcima Hajroviću, Fejziću, Cimirotu i Zakariću pridružili su se i Bešić, Vršajević, Tino-Sven Sušić, Pjanić, Bičakćić, Mujdža, Vranješ, Medunjanin i kapiten Edin Džeko. Reprezentativci su po dolasku u Trening centar bili u dobrom raspoloženju i pozdravili su prisutne navijače koji su ih dočekali na ulazu u Trening centar, a selektor Safet Sušić se i fotografisao sa prisutnima.

Prilikom dolaska u Trening centar, Haris Medunjanin se obratio medijima gdje je istakao važnost utakmice sa Lihteštajnom

"Sada imamo te kvalifikacijske utakmice za Evropsko i prva utakmica je bitna da vidimo gdje smo jer smo svi tek počeli sa sezonom. Bitno je da se sada skupimo i napravimo dobre rezultate", kazao je Medunjanin.

Selektor Safet Sušić je nakon dolaska u Trening centar izašao pred novinare gdje je istakao da će svi igrači doći kako je planirano rasporedom.

"Nema otkaza kad je reprezentacija u pitanju, samo viša sila mora otkazati dolazak. Imali smo nesreću da ostanemo bez Kolašinca, ali nadam se da su ovi koji su ovdje i koji će večeras doći da su raspoloženi za ono što nas očekuje. Trenirat ćemo svaki dan, za sutra su predviđena dva treninga, ali samo za pojedine igrače, jer neki igrači moraju otići u Sarajevo da završe proceduru oko vize. Sada je početak prvenstva, svi su odmorni i možemo trenirati koliko trebamo", kazao je Sušić.

Sušić je još dodao da od ostalih igrača ovisi da li će se osjetiti nedostatak Spahića i Misimovića.

"Nije lako zamijeniti igrače koji su bili godinama najbolji igrači reprezentacije ali od drugih zavisi hoće li se njihovo odsustvo osjetiti. Sada imamo dosta mladih igrača, ja sam rekao da ove kvalifikacije trebaju da nam pomognu da oni sazru i da na Evropskom prvenstvu imamo relativno mladu i zrelu ekipu", zaključio je Sušić.

U toku večeri u Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine stići će i drugi Zmajevi koji se nalaze na spisku Safeta Sušića za prestojeće utakmice kvalifikacija.