Nogomet
8

Uščuplić: Bili bismo zadovoljni i remijem na Koševu; Puzigaća: Lech je favorit

Piše: D. B.
Na današnjoj konferenciji za medije FK Sarajevo novinarima su se uoči prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka protiv Lecha iz Poznana obratili šef stručnog štaba Dženan Uščuplić te prvotimci Bojan Puzigaća i Gojko Cimirot.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Izuzetno su kvalitetni, uvjerio sam se u to. Čvrsta je to ekipa koja ima glavu i rep. Odgovorni su i greške protivnika koriste na kvalitetan način. Nemaju neke velike znalce, ali su jaki kao kolektiv. Ipak, odbrana im je slabija strana. Igrači koji im igraju u sredini terena i u napadu su puno kvalitetniji", izjavio je Uščuplić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Uprkos respektu prema protivniku, u taboru tima sa Koševa vjeruju u svoje mogućnosti. Trener FK Sarajevo bi bio zadovoljan i remijem na domaćem terenu.

"Imamo svoje načine igre, pokušat ćemo kvalitetno odigrati, maksimalno odgovorno, te napraviti spektakl. Potreban nam je još bolji pristup nego protiv M'gladbacha i ne sumnjam da će biti tako. Bili bismo zadovoljni i remijem na našem stadionu", rekao je trener šampiona BiH.

Zahvaljujući pojačanjima, FK Sarajevo će biti jači u novoj sezoni.

"Novi igrači su dobro prihvaćeni i uklopili su se. Trebali bismo biti još čvršći u odbrani", istakao je Uščuplić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Ekipa Sarajeva se nije proslavila u prijateljskim utakmicama, ali to stručni štab ne zabrinjava.

"Rezultat nije bio primaran, drago mi je što su svi dobili priliku da se pokažu. Za prvih 11 ćemo odabrat one koji su se najbolje pokazali", jasan je bio šef stručnog štaba.

On smatra da je prednost njegove ekipe to što prvu utakmicu igra kod kuće.

"Mi moramo igrati dvije utakmice, ali mislim da nam je prednost što se prva igra na našem stadionu", naglasio je Uščuplić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Nakon Uščuplića se novinarima obratio vezni igrač FK Sarajevo Gojko Cimirot.

"Svjesni smo važnosti ove utakmice. Očekuje nas težak dvomeč, Lech je kvalitetan, ali se nećemo predati. Nadam se da ću pružiti dobru partiju, sanirao sam povredu i maksimalno sam spreman", rekao je Cimirot.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Lijevi bek Bojan Puzigaća ranije je nastupao u Poljskoj i dobro poznaje kvalitet protivnika.

"Lech je jača ekipa od nas, favorit je, ali mi znamo za šta igramo i želimo se predstaviti u najboljem svjetlu. U revanšu nas čeka stadion pun vatrenih navijača Lecha, prodano je 30.000 ulaznica. Drago nam je što ćemo igrati s takvim protivnikom i želja nam je napraviti dobar rezultat pred revanš", kazao je Puzigaća.

Iako se spekuliše da će Cimirot i Puzigaća uskoro napustiti Sarajevo, oni ističu da su i dalje koncentrisani na aktuelni klub.

"Ne mislim da nam je ovo posljednja utakmica, mi smo sto posto sa ekipom i tako se ponašamo", jasan je bio Puzigaća.

Utakmica Sarajevo - Lech Poznan se igra u utorak navečer na stadionu Asim Ferhatović Hase od 21:00 sati.