Nogomet
44

U FK Sarajevo odlučni: Poštujemo Lech, ali nema predaje

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na Jahorini je danas održano druženje novinara i prvotimaca FK Sarajevo, a tema su bile pripreme i dvomeč 2. pretkola Lige prvaka koji Bordo ekipa igra protiv Lecha iz Poznana.

Kapiten FK Sarajevo Ivan Tatomirović je rekao da je ekipa u dobroj formi i da može iznenaditi Lech.

"Pauza nije bila toliko duga da izgubimo previše na fizičkoj spremi. Radimo na tome da što prije uđemo u formu koja nam je potrebna za kvalifikacije Lige prvaka. Lech nije atraktivno ime, ali je sigurno jak protivnik. Prikupljamo informacije i već znamo da je Lech tvrda ekipa, ali ne trebamo ući u dvomeč sa previše respekta. Krivo mi je što neću moći igrati zbog suspenzije, ali se naša ekipa može nositi s Lechom. Mi možemo napraviti iznenađenje", izjavio je Tatomirović.

Napadač Krste Velkoski je istakao dobre uvjete na pripremama.

"Dobili smo jednog neugodnog protivnika, neatraktivnog, ali jakog. Radimo u odličnim uvjetima i pripremamo se za njih. Nadam se da ću nastaviti igrati u dobroj formi", rekao je Velkoski.

Amer Bekić će u ekipi kao saigrača imati rođaka Almira, koji je stigao iz Slobode.

"Nismo imali mnogo vremena za odmor, ali moramo nastaviti raditi. Uslovi su dobri i mislim da ćemo se dobro spremiti. Nadam se da ćemo proći Lech. nadigravat ćemo se i nadam se da ćemo proći dalje. U ekipi je sad i moj rođak Almir, sjajan je igrač, vjerujemo da ćemo dobro sarađivati", kazao je Bekić.

Leon Benko je istakao važnost dobre pripreme za novu sezonu.

"Možemo biti zadovoljni žrijebom iako je Lech jak protivnik. Trebamo se dobro pripremiti za ove utakmice, a posebno za prvu pred našim navijačima. Moramo pokazati karakter", riječi su sjajnog napadača Benke.

Gojko Cimirot vjeruje da se FK Sarajevo može nositi s Lechom.

"Bilo je i boljih ekipa od Lecha, tako da možemo biti zadovoljni žrijebom. Možemo se nositi s njima, a naši navijači će nam biti dodatni motiv", poručio je Cimirot.

Trener Dženan Uščuplić je zadovoljan pripremama te je najavio da se njegov tim neće predati protiv favoriziranog protivnika. Nagovijestio je dolazak barem još jednog pojačanja.

"Igrači nisu puno izgubili kada je riječ o formi. Novi igrači su se kvalitetno uklopili, kao da su ovdje dugo. Oni će biti pojačanja za našu ekipu. Treba nam još jedan kvalitetan igrač na stoperskoj poziciji. Naprijed smo kvalitetno popunjeni. Što se tiče golmana, čekamo odgovor Chelseaja o mogućem dolasku Mateja Delača. Kada je riječ o dvomeču s Lechom, na vrijeme smo se počeli pripremati. Imamo kvalitetan i iskusan tim, pa se nadam da ćemo moći parirati protivniku. Napravit ćemo spektakl, Lech jeste favorit, ali predaje nema", izjavio je Uščuplić.

FK Sarajevo u subotu igra prijateljsku utakmicu protiv Borca iz Jelaha, a prvi meč 2. pretkola Lige prvaka protiv Lecha je na rasporedu 14. jula na Koševu.