Nogomet
15

Skorza: Sarajevo je najjače u sredini terena, u napadu najopasniji Benko

Piše: D. B.
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" je danas održana konferencija za medije nogometnog kluba Lech iz Poznana uoči sutrašnje prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka protiv FK Sarajevo, a novinarima su se obratili trener ekipe Maciej Skorza i golman Jasmin Burić.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Ovo je mnogo važnija utakmica od ostalih koje smo igrali u posljednje vrijeme. Očekuje nas težak meč jer Sarajevo ima dosta sjajnih igrača na koje moramo posebno paziti", izjavio je Skorza.

On smatra da je njegova ekipa spremna za izazove koji je čekaju.

"Naša mlada ekipa je sazrela, mnogo smo naučili uz poraza u finalu Kupa. Momci su pokazali da se mogu nositi sa pritiskom i dobro su radili", rekao je trener Lecha.

Pohvalio je igrače domaće ekipe.

"Sarajevo je veoma snažno u sredini, posebno mi se sviđa Cimirot. U napadu je opasan Benko. Ekipa Sarajeva je odlično tehnički pripremljena", kazao je Skorza.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Visoka temperatura neće biti problem.

"Spremni smo i na to, jer smo se pripremali na više od 30 stepeni", jasan je bio Skorza.

Cilj Lecha je što duže ostati u Evropi.

"Stručni štab je radio dobro dosad, moramo biti mentalno spremni i biti koncentrisani tokom cijelog meča", izjavio je šef stručnog štaba Lecha.

Njegova je želja da sutra Lech postigne što više golova.

"Najbolje za nas je da postignemo što više golova u prvoj utakmici. Bit će teško, jer je početak sezone i ekipe nisu u takmičarskom ritmu. Sutra bi trebalo biti golova na obje strane, mogu se očekivati greške. Sarajevo je izbacilo Norvežane i Grke i to pobjedama u gostima. Prva utakmica neće odlučiti ništa, mi ćemo se truditi, ali nećemo srljati. Igrat ćemo svoju igru", rekao je Skorza.

Prvi golman Lecha Jasmin Burić porijeklom je iz BiH.

"Drago mi je što sam u BiH jer sam vidio svoje roditelje, porodicu i prijatelje. Što se tiče utakmice, bit ću fokusiran kao i na utakmicama koje igram u Poljskoj", istakao je Burić.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

On smatra da je njegov tim favorit u sutrašnjoj utakmici protiv Sarajeva, ali da to treba dokazati na terenu.

"Mi smo favoriti, ali favoriti uvijek ne pobjeđuju. Analizirali smo Sarajevo i znamo dobre i loše strane protivnika. Međutim, u posljednje vrijeme igramo dobro i fokusirani smo na utakmicu. Ulogu favorita trebamo pokazati na terenu", dodao je golman poljskog kluba.

Nogometaše Lecha sutra očekuje paklena atmosfera.

"Igrali smo u petak pred 40.000 ljudi i spremni smo na oštriju atmosferu, no, mi moramo biti koncentrisani na utakmicu svih 90 minuta", rekao je Burić.

Utakmica između Sarajeva i Lecha se igra sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 21:00 sati.