Nogomet
179

Sarajevo odradilo trening u Poznanu: Može li se ponoviti Haugesund i Atromitos?

Piše: E. Isanović
Nogometaši FK Sarajevo odradili su večeras zvanični trening na stadionu Miejski u Poznanu. Svi igrači su bili motivisani i trenirali su do krajnjih granica svojih mogućnosti. Izabranici Dženana Uščuplića u srijedu naveče igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Lecha u Poznanu.

Podsjetimo, prvi meč, koji je odigran prije sedam dana na najvećem bh. stadionu, završen je pobjedom poljskog prvaka rezultatom 2:0. Strateg Bordo tima Dženan Uščuplić vjeruje da njegovi igrači mogu iznenaditi favorizovanog domaćina.

"Poslije utakmice u Sarajevu sam rekao da su naše šanse svedene na minimum, mada se ne predajemo niti jednog trenutka. Imali smo lijepo iskustvo prošle godine, gdje smo sve utakmice kući izgubili, ali smo na strani pravili dobre rezultate. Nemamo razloga da se predajemo. Svi igrači koji su prijavljeni za Ligu Prvaka su u konkurenciji za utakmicu. Svi su spremni i željni da istrče na teren sutra", istakao je Uščuplić.

I pored minusa od dva gola u bordo svlačionici sa dosta optimizma očekuju okršaj sa Lechom. .

"Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo od puta za utakmicu. Želimo da odigramo sutra jednu fantastičnu utakmicu. Sigurno je da utakmica Lecha u okviru lige, gdje su zabilježili negativan rezultat ulijeva dodatnu dozu samopouzdanja kod nas. Međutim, dodatno smo optimistični jer smo vidjeli s čim oni raspolažu na Koševu, bez obzira na dva naivno primljena gola. Upoznali smo se dobro sa Lechom na utakmici na u Sarajevu”, kazao je na konferenciji za novinare kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović.

Mnogi spominju prošlogodišnje nastupe u Evropskoj ligi kada je Bordo tim u okršajima sa norveškim Haugesundom i grčkim Atromitosom poražen u prvim mečevima na Koševu. U revanšu su u oba meča slavili rezultatom 3:1 (u Atini nakon produžetka) i plasirali su se u narednu fazu.

"Sarajevo se borilo protiv ružne tradicije kluba u Evropi. Napravili smo fantastične uspjehe u posljednjem periodu, a prošle godine smo dva puta bili pred iliminacijom na našem stadionu, ali smo u gostima pobjeđivali i to visokom rezultatu. To je naša zvijezda vodilja i tako svaki igrač treba da razmišlja. Nikada nije gotovo i imamo šansi sutra, ali je pitanje nas i naših glava kako ćemo ući u utakmicu”, kazao je Tatomirović.

Ipak, treba istaći da je Lech ozbiljan rival i da nogometaše tima sa Koševa očekuje težak zadatak. Također, Sarajevo će protiv sebe imati i oko 30 hiljada domaćih gledatelja.

"Želim da odigramo dobru utakmicu. Greške moramo smanjini na minimum i uz maksimalno zalaganje možemo ostvariti dobar rezultat.Veliki broj gledalaca može biti samo dodatni motiv", ističe Haris Duljević.

Kako je najavljeno goste će u ovom dvoboju bodriti između 300 i 400 navijača.