Sve teče po planu
5

U toku završni građevinski radovi adaptacije Bilinog polja

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Radovi na stadionu u Zenici nakon mjesec dana teku po planu, a u toku je završavanje građevinskih radova.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme svoje kvalifikacione utakmice igra na stadionu Bilino Polje u Zenici. Najveći izazov za radnike na Bilinom Polju predstavlja termin završetka svih radova do 1. septembra 2012. godine, kako bi reprezentacija BiH 11. septembra odigrala kvalifikacionu utakmicu protiv Latvije na stadionu u Zenici.

Prema riječima Huseina Hinovića, direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, građevinski radovi idu u toku i po planu bi trebalo da budu završeni do 1. augusta 2012. godine.

Nešto manje od pola glavnog terena površine stadiona Bilino Polje prekriveno je šljunkom, a instalacija sistema za odvod vode sa travnjaka je završena i ono što preostaje je da se od 1. augusta do 11. septembra postavi travnjak koji će biti spreman za Zmajeve.

"Travnjak je treća faza koja će biti u toku nakon završeta građevinskih radova, koji će nadamo se završiti do 1. augusta. U narednoj sedmici ćemo znati odakle će doći trava i kako i šta će biti potrebno da se što prije završi", izjavio je Hinović.

Za kvalifikacionu utakmicu protiv Latvije prijavljen je i stadion "Asim Ferhatović", ukoliko radovi na stadionu u Zenici ne budu završeni na vrijeme.

"Iz Zenice su došle informacije da bi radovi trebali biti završeni do 1. septembra, ali mi moramo imati alternativni stadion. Na Grbavici se ništa ne može igrati, dok iz sigurnosnih razloga ne možemo igrati u Banjoj Luci i Širokom Brijegu. Nakon utakmice Željezničar - Maribor znat ćemo više o stanju Koševa, jer je delegat te utakmice ovlašten da uradi procjenu", izjavio je Baković za Fenu.