Radi se punom parom
41

Bilino Polje želi titulu najkvalitetnijeg stadiona u BiH

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Iako su temperature u Zenici danas prelazile 35 stepeni celzijusa, na Bilinom Polju radilo se punom parom.

Danas je na terenu stadiona Bilino Polje izvršeno skidanje zemlje do 45 centimetara u dubinu kako bi se došlo do starog drenažnog sistema, a radilo se i na demontiranju starog sistema za odvod vode.

Prema riječima Huseina Hinovića, direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, predviđeno je da reprezentacija Bosne i Hercegovine svoje utakmice igra u Zenici.

"Velika nam je želja da Zmajevi igraju u Zenici, ali moramo kvalitetno da uradimo Bilino Polje. U ovom trenutku prema našim planovima izvršit će se kompletna rekonstrukcija kada je u pitanu drenaža, postavit će se grijanje i travnati tepih. Stolice za rezervne igrače i službena lica, kao i videonadzor te novi zvučni sistem", izjavio je Hinović.

Proteklih dana bilo je nagađanja o tome odakle će se uzeti trava za travnjak stadiona Bilino Polje, ali prema riječima Hinovića, još uvijek ništa nije poznato i još uvijek se radi na tome.

"Bilino Polje je jedini stadion na ovim prostorima koje će imati grijanje na terenima tako da nećemo nailaziti na probleme o tehničkim uvjetima koje nalaže UEFA I FIFA. Ovo je vrhunac", zaključio je Hinović.