{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bilino Polje želi titulu najkvalitetnijeg stadiona u BiH

18.6.2012. u 20:28
41
32
Bilino Polje želi titulu najkvalitetnijeg stadiona u BiH
41
Iako su temperature u Zenici danas prelazile 35 stepeni celzijusa, na Bilinom Polju radilo se punom parom.
Danas je na terenu stadiona Bilino Polje izvršeno skidanje zemlje do 45 centimetara u dubinu kako bi se došlo do starog drenažnog sistema, a radilo se i na demontiranju starog sistema za odvod vode.

Prema riječima Huseina Hinovića, direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, predviđeno je da reprezentacija Bosne i Hercegovine svoje utakmice igra u Zenici.

"Velika nam je želja da Zmajevi igraju u Zenici, ali moramo kvalitetno da uradimo Bilino Polje. U ovom trenutku prema našim planovima izvršit će se kompletna rekonstrukcija kada je u pitanu drenaža, postavit će se grijanje i travnati tepih. Stolice za rezervne igrače i službena lica, kao i videonadzor te novi zvučni sistem", izjavio je Hinović.

Proteklih dana bilo je nagađanja o tome odakle će se uzeti trava za travnjak stadiona Bilino Polje, ali prema riječima Hinovića, još uvijek ništa nije poznato i još uvijek se radi na tome.

"Bilino Polje je jedini stadion na ovim prostorima koje će imati grijanje na terenima tako da nećemo nailaziti na probleme o tehničkim uvjetima koje nalaže UEFA I FIFA. Ovo je vrhunac", zaključio je Hinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: