Zenica
1

Počela rekonstrukcija stadiona Bilino Polje

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Rekonstrukcija stadiona Bilino Polje zvanično je počela danas, a prva faza je skidanje travnjaka.

Nakon što je tenderska komisija predala posao firmi ITC iz Zenice, danas je na travnjak zeničkog stadiona došla prva ekipa radnika kako bi skinuli stari travnjak i obavili poslove ugradnje grijanja i novog sistema drenaže, te postavljanja novog zelenog prekrivača.

Prema nekim informacijama tenderom je naloženo kako će travnjak sa FIFA/UEFA centra za reprezentacije BiH biti premješten na stadion Bilino Polje iako je još travnjak na Crkvičkom brdu još uvijek u fazi uzgoja i usavršavanja. Uzimanjem trave sa travnjaka centra za reprezentaciju BiH, prolongirao bi se datum završetka radova na Crkvičkom brdu.

Stari travnjak sa Bilinog Polja bit će premješten na dvije lokacije, oko 1.500 kvadrata zdravog busenja bit će premješteno na teren Kamberovića polje, a drugi dio će pripasti ekipi Borac iz Tetova.

Rekonstrukcija Bilinog Polja podrazumijeva zamjenu travnjaka, ugradnja novog drenažnog sistema i sistema električnog grijanja, novi audio sistem, te rekonstrukciju prostorija za rezervne igrače i službena lica.