Načelnik Zenice posjetio stadion
13

Postavljeni golovi, uskoro i novo ozvučenje na Bilinom Polju

Klix.ba
Foto: Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Danas su na stadionu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici postavljeni golovi, a u toku su i završni radovi na instalaciji novog ozvučenja.

Prema riječima Huseina Hinovića, direktora Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici, svi radovi na rekonstrukciji stadiona Bilino Polje privode se kraju i sve će biti spremno za održavanje treninga selekcije Latvije, te odigravanje kvalifikacione utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

"Završili smo rekonstrukciju stadiona. Sve ide po planu i nemamo baš nikakvih problema koji bi se mogli desiti pa da se utakmica naših Zmajeva ne odigra na Bilinom Polju. Sijalice na panelima od semafora su promijenjene, a u naredna dva dana promijenit ćemo i svjetla na reflektorima. U okviru tog posla bit će postavljeno 38 novih reflektora na svakom stubu, a evo danas smo završili i posao sa postavljanjem golova i novog ozvučenja", izjavio je Hinović za Klix.ba.

U toku sutrašnjeg dana na Bilinom Polju će biti ocrtane linije fudbalskog terena, a u narednim danima bit će postavljena i nova Recaro sjedišta, za službena lica i igrače, koja zasigurno zaslužuju ovaj stadion i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

U toku je postavljanje novog razglasa i već sutra će biti u funkciji, dok postavljanje videonadzora neće biti završeno do utakmice sa Latvijom.

Iz dana u dan podršku radnicima na Bilinom Polju predstavljaju i građani koji nadgledaju radove na hramu bh. nogometa već tri mjeseca. Današnju posjetu stadionu obavio je i načelnik Zenice, Husein Smajlović, koji je prilikom odmjeravanja udaljenosti gol crte od tačke za izvođenje jedanaesterca od prisutnih građana Zenice dobio komentar da odmjerava kao Cristiano Ronaldo.

"Pa odavde bi svako pogodio, ne znam kako promaše... Samo treba da šutiraju loptu jako u rašlje i ne može se odbraniti sigurno", prokomentarisao je načelnik Zenice kroz smijeh.