Završena rekonstrukcija
42

Bilino Polje spremno za meč između BiH i Latvije

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U protekla tri mjeseca na stadionu zeničkog Čelika radilo se velikim naporima kako bi sve bilo spremno za 11. septembar 2012. godine, kada će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti Latviju na potpuno novom travnjaku stadiona Bilino Polje.

Radnici koji su radili u veoma teškim uslovima, gdje su temperature dosezale i visokih 40 stepeni celzijusa, posao privode kraju. Na red je došlo čišćenje stolica na tribinama i sakupljanje radne opreme u skladište.

Rekonstrukcija glavnog terena stadiona Bilino Polje protekla je u najboljem redu, a jedni problem koji se stavio pred izvođače radova na stadionu zeničkog premijerligaša bio je dopremanje Recaro sjedišta iz Njemačke. Prema riječima Huseina Hinovića, direktora Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici, veliki posao je završen, ostalo je na igračima.

"Uspjeli smo završiti posao kako je i planirano i sve je prošlo u najboljem redu. Stolice će biti dopremljene poslije utakmice BiH i Latvije i važno je istaknuti da je finansiranje ovog projekta u potpunosti pokrila lokalna zajednica Općine Zenica. Sigurni smo da smo našim fudbalerima pružili kvalitet kakav zaslužuju, sada je na njima da pokažu šta umiju, ali u to ne sumnjamo", zaključio je Hinović, te dodao da vrijednost projekta još nije poznata:

"Još ne znamo kolika je vrijednost rekonstrukcije, a u narednim danima ćemo informisati javnost o tome. Trenutno imamo radove koji nisu završeni, ili ne bi bili završeni do utakmice BiH i Latvije, ali ima i radova koji se moraju tek dogovoriti. Imamo i još nekih odloženih plaćanja, tako da će sve informacije, kada se sve sabere, biti dostupne u narednih desetak dana."

U završnim ili odjavnim radovima koji se danas odvijaju na Bilinom Polju, u toku je čišćenje stolica na tribinama stadiona, a prethodnog dana stadion je ograđen dodatnom zaštitnom ogradom.

Selekcija Latvije večeras će na Bilinom Polju sa početkom od 19:30 sati, održati službeni trening pred drugu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.