Pogrešna isporuka vraćena
21

Na Bilinom Polju će biti postavljena Recaro sjedišta

Klix.ba
Recaro sjedišta (Foto: Ilustracija)
Recaro sjedišta (Foto: Ilustracija)
Od početka rekonstrukcije glavnog terena stadiona Bilino Polje u Zenici na popisu obaveza rekonstrukcije bila su i nova Recaro sjedišta za igrače te službena lica na travnjaku.

Prije nekoliko dana u Zenicu su stigla sjedišta koja su trebala biti postavljena, no ta sjedišta su jednaka onima koja su već postojala na Bilinom Polju. Prema riječima direktora Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici, Huseina Hinovića, bila je to greška izvođača radova.

"Ove stolice su nam došle greškom, to nisu one koje smo očekivali, tako da ih nismo ni preuzeli i nećemo ih postavljati na Bilino Polje. U narednim danima očekujemo Recaro sjedišta koja smo i obećali postaviti i bit će montirane do utakmice između reprezentacija BiH i Latvije", obećao je Hinović u izjavi za Klix.ba.

U toku su radovi na farbanju podzide tribina, a zaštitna ograda je postavljena oko cijelog terena. U okviru rekonstrukcije promijenjeni su i paneli sa sijalicama na semaforu, a prema riječima Hinovića, svi radovi teku po planu i Bilino Polje će biti spremno za odigravanje predstojeće utakmice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će 11. septembra u Zenici odigrati drugu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv selekcije Latvije.