Želi igrati protiv Reala
11

Trener Dinama: Vjerujem da bi bili bolji od Crvene zvezde, tenk je nepotreban

K. H.
Nenad Bjelica (Foto: EPA-EFE)
Nenad Bjelica (Foto: EPA-EFE)
Trener Dinama Nenad Bjelica otkrio je da bi u grupnoj fazi Lige prvaka volio igrati protiv Real Madrida, a na pitanje o eventualnom duelu protiv Crvene zvezde rekao je da vjeruje kako bi u dvije utakmice Modri bili bolji od prvaka Srbije.
Izvlačenje grupa na rasporedu je u četvrtak u 18 sati, dok se mečevi prvog kola igraju 17. i 18. septembra.

"Ako mene pitate, volio bih igrati protiv nekih Španaca, recimo Real Madrida, jer mislim da bi se s njima mogli nositi. Ne bi to bio omjer kao sa Anderlechtom i Fenerbahčeom prošle godine, ali sigurno je da bi mogli igrati s njima. Za medije bi sigurno bilo zanimljivo kada bi igrali protiv Crvene zvezde, a vjerujem da u dvije utakmice možemo biti bolji od njih", kazao je Bjelica.

Nakon toga, trener Dinama je odgovorio na pitanje o tenku ispred stadiona u Beogradu koji je privukao puno pažnje regionalnih medija.

"Iskreno, mislim da je to nepotrebno, da je svako dizanje tenzija i vraćanje u prošlost nepotrebno. Mislim da se trebamo okrenuti sadašnjosti i gledati da uspostavimo što bolje odnose", kazao je trener Dinama.

Također, trener Dinama je objasnio kako 22 poraza u posljednje 24 utakmice u Ligi prvaka nemaju nikakve veze s onim što će se dešavati na jesen 2019. godine, jer o prošlosti uopšte ne treba razmišljati. Dodao je kako sebi i svojim saradnicima postavlja najveće moguće ciljeve te da će to ove godine biti jedna od prve dvije pozicije u grupnoj fazi.

Za kraj, rekao je da ostanak Danija Olma u Dinamu uopšte nije zavisio od prolaska u grupnu fazu Lige prvaka, a da se njemu čini kako je ovaj mladi igrač bliži ostanku u redovima Modrih nego odlasku.