Mogući dueli
179

Iz Crvene zvezde samouvjereni: Dajte nam Dinamo, neka vide ko je najbolji i najveći

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski i srbijanski prvak Dinamo i Crvena zvezda mogli bi se naći u istoj grupi Lige prvaka ukoliko ih kuglice spoje na sutrašnjem žrijebu.

Naime, Dinamo je smješten u treću jakosnu grupu, a Crvena zvezda u četvrtu pa postoje realne šanse da se nađu u istoj grupi, što je prokomentarisao i direktor beogradskog kluba Zvezdan Terzić.

"Volio bih Dinamo samo da bismo pokazali na terenu ko je bolji. Mislim da je Zvezda najbolji i najveći klub u regiji. Sigurno je da bi ta utakmica izazvala predigre van terena koje nemaju veze sa sportom, a koje bih volio izbjeći. Ostvarili smo velik uspjeh plasmanom u Ligu prvaka, drugu godinu zaredom. Treću godinu igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Kad pogledamo gdje smo bili prije pet godina, mogu reći da je ovo nezabilježeno u historiji kolektivnog sporta u Srbiji. Od kluba koji je bio pred gašenjem, sada igramo s evropskim gigantima. Paklena imena nas čekaju, lično bih volio najveće klubove, najjače rivale, mislim da navijači žele gledati najveće klubove i igrače, vidjeti Bayern, Juventus, Real...", kazao je Terzić za srbijanske medije.

Podsjetimo, Dinamo je sinoć u play-offu Lige prvaka izbacio norveški Rosenborg, dok je Zvezda bila bolja od švicarskog Young Boysa, a do sada su se uspješno izbjegavali u kvalifikacijama za evropska takmičenja.