Nogomet
22

The Telegraph: Grupa G je romantična priča, mala BiH mora biti strpljiva

Klix.ba
Džeko, Spahić, Misimović i saigrači slave gol (Foto: Klix.ba)
Džeko, Spahić, Misimović i saigrači slave gol (Foto: Klix.ba)
U najavi večerašnjih susreta evropskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, britanski The Telegraph se osvrnuo i na grupu G u kojoj se nalazi reprezentacija BiH.

"Grupa G je romantična priča gdje je mala Bosna i Hercegovina koja bi mogla debitirati na Svjetskom prvenstvu ukoliko budu strpljivi nakon što su doživjeli poraz protiv Slovačke kao domaćini prošle sedmice. Večeras pred sobom imaju istog protivnika", piše The Telegraph.

Zmajevi su u petak poraženi na Bilinom Polju i tako zakomplikovali situaciju u svojoj grupi. U isto vrijeme, Grčka je pobijedila Lihtenštajn u gostima te se bodovno izjednačila sa BiH. Obje reprezentacije sada imaju po 16 bodova.

BiH nakon večerašnje utakmice igra protiv Lihtenštajna 11. oktobra u Zenici i Litvanije u gostima četiri dana kasnije.

U isto vrijeme, Grcima su ostale tri utakmice u kojima će biti domaćini. Večeras u Pireju dočekuju Latviju nakon čega im dolaze Slovačka i Lihtenštajn.

Ukoliko žele izbjeći baraž, izabranici selektora Safeta Sušića moraju pobijediti u sve tri preostale utakmice. No, u Žilini će večeras imati izuzetno težak posao jer su Slovaci pobjedom u Zenici stvorili sebi šanse za drugo mjesto.