Nogomet
193

Španska Marca: BiH protiv Argentine ostavila utisak odlične i hrabre ekipe

Anadolija
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što je reprezentacija Bosne i Hercegovine u svojoj prvoj utakmici na Mundijalu u Brazilu protiv Argentine, uprkos porazu od 2:1, pružila dobar otpor i prikazala dobru igru, španski list "Marca" piše kako je BiH cijelom svijetu pokazala kako se radi o "odličnoj ekipi sa hrabrim igračima".

Španska "Marca" navodi da Argentina nije pružila igru koja se od nje očekivala dok je BiH ostavila utisak odlične i hrabre ekipe.

"Iako je pobijedila, Argentina je u svojoj prvoj utakmici na Mundijalu pokazala lošu igru dok je Bosna ostavila utisak odlične i hrabre ekipe koja je imala svoje prilike sve do posljednjeg daha utakmice", navodi ovaj list.

Dodaje se kako je selekcija BiH uistinu pokazala ljubiteljima fudbala vrlo lijep i atraktivan fudbal koji inače krasi ekipe sa Balkana.

"Ovo je bila prva utakmica fudbalske reprezentacije na svjetskim prvenstvima u historiji. Ipak, Bosanci su pokazali u svome debiju da su se zasluženo našli na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", piše ovaj list.

Napominje se kako su, s druge strane, argentinski navijači otputovali u Brazil da vide jednu drugačiju reprezentaciju Argentine, jer, kako i sami kažu, riječ je o zemlji koja je dva puta bila svjetski prvak u fudbalu.

Bosna i Hercegovina igra u grupi F zajedno sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. Osim utakmice BiH - Argentina sinoć su Iran i Nigerija odigrali neriješeno 0:0.