Nogomet
431

Mediji u regiji: Argentina preživjela BiH!

Klix.ba
Mediji u regiji pohvalno pišu o prvom nastupu naše najbolje reprezentacije u historijskoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine, gdje je naša reprezentacija poražena sa 1:2.

"Odličnoj BiH presudili nesretni Kolašinac i briljantni Leo Messi! ", piše Jutarnji list.

"BiH namučila Argentinu! Autogol i Messi spriječili senzaciju", naslov je koji donosi Večernji list.

"Zmajeve je u grupi F SP-a u Brazilu porazila Argentina s 2:1, no momčad Safeta Sušića je pružila odličan otpor", konstatira novinar Marko Pavić.

"Argentina preživjela BiH", je naslov koji donosi Radio-televizija Srbije na svojoj web-stranici.

"Rani autogol Kolašinca, inače najbrži u historiji Mundijala, odredio je ton utakmice, koji je bio anemičan sve do 65. minuta. Tada je Messi postigao svoj drugi pogodak na šampionatima svijeta - skoro tačno osam godina nakon što je Srbiji i Crnoj Gori postigao prvi. Počasni pogodak za BiH na ovom meču, prvi u historiji na Mundijalima i potencijalno vrlo važan za nastavak takmičenja, postigao je rezervista Vedad Ibišević", prenosi RTS.

"Trema i Messi jači od odlične BiH", javlja B92.

Blic ističe da BiH nije imala sreće, te da je Messi protiv BiH prekinuo post dug 623 minute.

Hrabra BiH poražena od Argentine, navode crnogorske Vijesti.

"Debitanti su dokazali da su sasvim zasluženo na Svjetskom prvenstvu - fudbaleri Bosne i Hercegovine su se hrabro suprotstavili Argentini, ali su ipak poraženi sa 2:1",navode Vijesti.

Argentina se trgnula i savladala solidnu BiH, navodi i beogradska Politika.

"Nisu se Gaučosi proslavili, u većem dijelu meča protivnik je bio ravnopravan, ali je na kraju Messi probudio tim drugim golom i osigurao pobjedu. Imali su fudbaleri BiH čak više šuteva u gol od protivnika u prvom poluvremenu, ali nisu imali dovoljno koncentracije, na kraju i sreće", piše srbijanski list.