Nogomet
5

Argentinski mediji: BiH je pokazala da je izvrstan izvoznik talentovanih fudbalera

Anadolija
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što je reprezentacija Bosne i Hercegovine u svojoj prvoj utakmici na Mundijalu u Brazilu protiv Argentine, uprkos porazu od 2:1, pružila dobar otpor i prikazala lijepu igru, argentinski mediji pišu samo riječi hvale o "nezgodnoj ekipi sa Balkana".

Tako portal "Infobae" piše da je reprezentacija BiH mogla zabilježiti i remi u prvoj utakmici grupe F na SP-u u Brazilu.

"U utakmici protiv BiH pokazali su se naši ozbiljni defanzivni nedostatci i nedostatak kontrole u igri, a posebno u veznom redu gdje igraju Maxi Rodriguez, Javier Mascherano i Angel Di Maria. Tim koji je predvodio selektor Safet Sušić mogao je lako doći i do remija zbog naše nepažnje u odbrani", piše novinar ovog portala.

Dodaje se kako je selekcija Argentine uvidjela svoje propuste u zadnjoj liniji i Argentina je na poluvremenu napravila promjene koje su bile ključne za daljnji razvoj igre protiv BiH.

List "El Universo" piše da selekcija Argentine do pobjede protiv BiH nije došla lagano i jednostavno kako su mnogi Argentinci očekivali.

"Argentina je u nedjelju došla do teške pobjede protiv BiH. Kao što pokazuje i rezultat utakmice, nije bilo lako za tim Alejandra Sabelle, koji je bio suočen sa debitantima u Svjetskom prvenstvu. Bosna je pokazala dobru igru i imala je svoje šanse do kraja. Ipak, bitno je da je Argentina upisala pobjedu", navodi ovaj list.

Portal "Urgente24" piše da reprezentacija Argentine nije odigrala dobru partiju protiv debitanta na Mundijalu BiH.

"Argentina je ostvarila važnu pobjedu protiv BiH, ali pobjedu koja je ipak ostavila mnoga pitanja što se najbolje pokazalo kod nedostatka preciznosti i organizaciji igre. Bosanci su tokom cijele utakmice imali svoje prilike kod gola Argentine. BiH je u ovoj utakmici zaista pokazala da su izvrsni izvoznici talentovanih fudbalera", piše ovaj portal.

Ovaj portal navodi da je na kraju Argentina slavila, ali bez mnogo entuzijazma upozoravajući da je utakmica sa BiH otvorila oči Argentincima i pokazala im da moraju igrati mnogo kvalitetnije ako žele da nastave svoj put u Svjetskom prvenstvu.

Bosna i Hercegovina igra u grupi F zajedno sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. Osim utakmice BiH-Argentina sinoć su Iran i Nigerija odigrali neriješeno 0:0.