Nogomet
1

Predsjednik NSBiH: Poraz od Argentine ne boli, ponosni smo na naše igrače

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) kaže da su njegovi saradnici i on izuzetno zadovoljni igrom bh. nacionalnog tima u premijernoj utakmici na svjetskim prvenstvima.

"Poraz od Argentine ne boli. Naši reprezentativci su cijelom svijetu pokazali da Bosna i Hercegovina ima odličan državni nogometni tim. Većim dijelom meča parirali su, pa bili i bolji od jednog od favorita za titulu prvaka svijeta. Ponosni smo na naše igrače. Ovom prilikom javno im čestitam na dostojnoj prezentaciji naše domovine pred auditorijem cijele planete", rekao je Begić u razgovoru sa specijalnim izvještačem Anadolije u Brazilu.

Prvi čovjek nogometa u BiH ističe kako su čelnici NSBiH odmah nakon meča primili brojne čestitke u loži stadiona Maracana i pored poraza bh. nacionalnog tima od Argentine (1:2) u utakmici prvog kola grupe F Mundijala, odigranoj u nedjelju naveče. Čestitke su stizale i iz tabora brojnih selekcija na SP u Brazilu.

Riječi hvale zbog veoma dobre igre BiH uputili su u svojim izvještajima i najprestižniji svjetski mediji.

"Iskreno, nakon utakmice na Maracani bili smo potajno tužni zbog poraza, jer ne mogu se oteti dojmu da smo uz malo sreće mogli napraviti i veliko iznenađenje, senzaciju. Ipak, bili smo, i danas smo izuzetno ponosni. Vjerujem da ćemo nastaviti igrati dobro, te da će naša reprezentacija u utakmicama sa Nigerijom i Iranom ostvariti pozitivne rezultate i plasirati se u osminu finala SP. Sam dolazak ovdje u Brazil veliki je uspjeh i promocija za našu malu zemlju. Plasman u drugi krug Mundijala bio bi još jedna fantastična stvar za BiH", kazao je Begić.

Reprezentativci BiH narednu utakmicu na SP odigrat će 21. juna u Cuiabi protiv Nigerije. Četiri dana kasnije u posljednjem, trećem kolu grupne faze takmičenja u Salvadoru sastat će se sa Iranom.