Nogomet
5

Spahić poručio navijačima: Nikada vas nećemo iznevjeriti

FENA
(Foto: Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kazao je danas na konferenciji za medije u Žilini da je njegov tim spreman za sutrašnji susret protiv Slovačke, javlja izvještač Fene.

Iako su prije četiri dana izgubili s 1:0 u Zenici, Sušićevi izabranici optimistični su pred kvalifikacijski meč protiv protivnika koji se pokazao snažnijim nego što su ga predstavljali.

Selektor BiH naglasio je da će njegov tim igrati napadački nogomet, te da se protivnici moraju još dosta potruditi da ga zbace s prvog mjesta kvalifikacijske grupe.

"Moji igrači nisu zaboravili igrati nogomet. Više od godinu dana smo bili neporaženi. Znamo da neće biti lako protiv Slovačke, ali isto tako znam da mi možemo mnogo bolje. Nećete nas tako lako skinuti s prvog mjesta", kazao je Sušić.

Popularni ''Pape'' dodao je su svi osim Avdije Vršajevića fizički spremni i da jedva čekaju da istrče na travnjak stadiona na kojem se očekuje veliki broj navijača BiH.

Kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić obratio se navijačima Bosne i Hercegovine.

"Nikada vas nećemo iznevjeriti. Ne vjerujete svemu što pročitate u medijima. Nama je bilo teško nakon poraza u Zenici kao i vama. Sutra ćemo igrati kao da smo kod kuće, a na takvu podršku smo navikli. Nadamo se da će utakmica završiti povoljnim rezultatom za nas", naglasio je Spahić.

Nakon konferencije, izabranici selektora Safeta Sušića ''testirali'' su travnjak stadiona, te uigravali taktiku za meč protiv Slovaka.

Zdravstveni bilten reprezentacije BiH je na zadovoljavajućem nivou, a jedino se Avdija Vršajević žalio na povredu zbog koje možda neće biti u konkurenciji za susret.