Nogomet
69

Sloboda će 5. septembra igrati prijateljsku utakmicu s Bešiktašem

Piše: D. B.
Nogometaši FK Sloboda
Nogometaši FK Sloboda
FK Sloboda će 5. septembra ove godine odigrati prijateljsku utakmicu s turskim Bešiktašem, potvrđeno je za portal Klix.ba.

"Domaćin utakmice će biti Bešiktaš. Naši Dževad Šećerbegović i Mersad Kovačević su bili najveće zvijezde Bešiktaša, pa je na osnovu njihovih zasluga i utjecaja je ostvaren kontakt te smo porazgovarali sa čelnicima turskog kluba o mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice. Oni su rekli da bi itekako voljeli ugostiti Slobodu. Dolazili su ovamo i mi smo išli tamo, a jučer smo dobili obavještenje da će se utakmica igrati 5. septembra, jer je tada i pauza u prvenstvima zbog nastupa reprezentacija. Mi smo potvrdili taj termin, a utakmica će se igrati na stadionu Bešiktaša", izjavio je za portal Klix.ba predsjednik FK Sloboda Azmir Husić.

Sloboda je ove godine izborila povratak u BHT Premijer ligu, a u prva dva kola je zabilježila maksimalan učinak pobijedivši Travnik i Čelik. Tuzlaci su trenutno na drugom mjestu na tabeli sa istim brojem bodova kao i prvoplasirano Sarajevo.