Nogomet
0

Tuzlaci poslije 26 mjeseci gledaju premijerligaški fudbal

Piše: D. Brkić
Denis Sadiković (Foto: Klix.ba)
Denis Sadiković (Foto: Klix.ba)
Posljednju domaću premijerligašku utakmicu tuzlanska Sloboda odigrala je 20. maja 2012. godine sa mostarskim Veležom. Međutim, u toj sezoni Tuzlaci su ispali u Prvu ligi FBiH odakle su se u Premijer ligu BiH vratili 31. maja 2014. godine.

"Za nas je ovo veoma važna i bitna utakmica iz nekoliko razloga. Prvi je što smo ponovo u eliti i igramo pred domaćom publikom i drugi što pobjedom moramo potvrditi trijumf iz Travnika. Kompletni smo, dobro smo trenirali i mogu reći kako smo maksimalno spremni za derbi sa Čelikom“, kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

U njegovom timu pravo nastupa imaju Adnan Šećerović i Elvis Sarić, koji su u Slobodu stigli u ljetnom prelaznom roku.

"Imamo dovoljno igrača na svim pozicijama i faktički sam na slatkim mukama. Nama trebaju takoreći ratnici, fudbaleri koji će dati svoj maksimum i dobro natopiti dres Slobode, jer samo kroz jedan takav odnos prema igri možemo se nadati pozitivnom rezultatu“, kaže Sadiković.

Zanimljivo je da u Slobodi i Čeliku ima igrača koji su svojevremeno nosili dres jednog ili drugog kluba. Ljetos je u Slobodu iz Čelika stigao Semir Bajraktarević, dok je Čelikov defanzivac Renato Gojković ponikao na Tušnju.

Utakmica počinje u 17 sati uz direktan prijenos na BHT-u, a glavni arbitar je Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške.