Nogomet
0

Oslabljena Sloboda ide na megdan "fenjerašu" iz Bijeljine

Piše: D. Brkić
Komšijski derbi u okviru 7. kola BHT Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Bijeljini odigrat će Radnik i tuzlanska Sloboda. Posljednji susret, prijateljske naravi, okončan je bez pobjednika 1:1.

Poslije šest odigranih kola Sloboda ima devet, a Radnik samo jedan osvojen bod. Upravo zbog tog bodovnog bilansa u dvosedmičnoj pauzi došlo je do promjena u stručnom štabu, a pred Bijeljincima je prva u nizu utakmica koje su biti ili ne biti.

"Ne mogu računati na Semira Bajraktarevića zbog kartona i Mirhada Mehanovića zbog povrede, ali se u tim vraća Samir Efendić. Naša je želja da ostanemo neporaženi, ali to neće biti lako jer smatram kako Radnik ima mnogo bolju ekipu od dosadašnjih ostvarenih rezultata. Na njima je imperativ i mi to trebamo iskoristiti. Do povoljnog rezjultata možemo doći samo ako budemo igrali kao u susretu sa Zrinjskim", kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

Sloboda u septembru ima težak raspored, a u narednih pet utakmica čak četiri puta je gost. Poslije Radnika na Tušanj dolazi Željezničar, a onda slijede gostovanja u Vitezu i Gradačcu te u Travniku u okviru Kupa BiH.