Nogomet
3

Tuzlaci krenuli na pripreme: Sloboda sa Bešiktašom igra u augustu u Istanbulu

Piše: D. Brkić
Fudbaleri tuzlanske Slobode otputovali su danas u Slavoniju gdje će večeras igrati u polufinalu memorijalnog turnira Zvonko Mikolčević sa vinkovačkom Cibalijom.

Trener Denis Sadiković sačinio je spisak od 23 imena koji će se u narednim danima dopunjavati, a prije odlaska na bazične pripreme u Mursku Sobotu trebao bi se i definitivno odlučiti za fudbalere s kojim će se 2. augusta suprostaviti Travniku na stadionu Pirota.

"Prethodnih dana na probu je dolazilo desetak fudbalera. Nismo se odlučili za sve tako da sa nama više nisu Elvir Čolić, Samir Memišević, Adnan Gobeljić... U Slavoniji će nam se priključiti Igor Radovanović (Slavija) i Đoko Milović (Leotar). Od novajlija tu su Darko Mitrović (Slavija). Muhamed Mujić (Budućnost), Elvis Sarić (Inter Zaprešić), Adnan Šećerović (Roda), povratnik Kenan Pirić. Svi oni, ali i fudbaleri koji su iznijeli teret ulaska u Premijer ligu BiH moraju pružiti svoj maksimum na pripremama kako bi se spremili i dostojanstveno suprostavili svim rivalima u elitnom rangu", kaže Denis Sadiković.

Spisak pojačanja nije konačan, ali je teško očekivati da će se na Tušnju realizovati spektakularan transfer, jer je rukovodstvo kluba donijelo odluku o angažovanju igrača čiji se prohtjevi mogu ukalkulisati u trenutni klupski proračun.

"Želimo da u budućnosti okosnicu ekipe gradimo od igrača iz Tuzle i Tuzlanskog kantona. Pred nama je sezona stabilizacije kluba, ali svakako da imamo određenih ambicija. Kada sam ulazio u upravu Slobode rekao sam kako mi je želja da za 100. rođendan na Tušnju igramo evropske utakmice", kaže Amer Karabegović, potpredsjednik UO FK Sloboda.

U Morskoj Soboti Sloboda će igrati sa Mariborom, Metalurgom, Aluminijem... Nakon toga slijedi povratak u Tuzlu i generalna provjera sa ekipom Sloge iz Simin Hana. Kada je riječ o najavljenoj utakmici sa slavnim Bešiktašom, Amer Karabegović kaže:

"Naša delegacija je boravila u Istanbulu, a narednih dana očekujemo informaciju o tome kada će se igrati dogovorena prijateljska utakmica. Termin će najvjerovatnije biti u prvoj polovini augusta", kazao je on s tim što treba napomenuti kako je Općina Bešiktaš angažovana na planu pomoći Općini Tuzla nakon katastrofalnih prirodnih nesreća.

Inače, na put i pripreme su krenuli: Irfan Fejzić, Kenan Pirić, Emir Hodžić (golmani); Adnan Salihović, Mirhad Mehanović, Adnan Mujkić, Jasmin Moranjkić, Elmir Kuduzović, Darko Todorović, Darko Mitrović, Samir Efendić (defanzivni red); Muhamed Omić, Elvis Sarić, Almir Halilović, Mirza Musić, Damir Mehidić, Haris Redžepi, Adnan Šećerović, Omar Pršeš (vezni red); Sabahudin Jusufbašić, Mirnes Selamović, Jasmin Mujkić, Muhamed Mujić (napad).