Nogomet
0

Opstanak je cilj Slobode u Premijer ligi BiH

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Fudbaleri tuzlanske Slobode u 14 sati kreću ka Vitezu gdje će obaviti posljednji trening pred sutrašnju utakmicu sa Travikom u okviru 1. kola BHT Premijer lige.

Iza Tuzlaka su dvije duge godine provedene u Prvoj ligi FBiH, a pred novu sezonu u elitnom razredu bh. fudbala predsjednik UO Slobode Azmir Husić kaže: "Naš cilj je opstanak u Premijer ligi BiH. Neki će se zapitati zbog čega, a odgovor je jasan – zbog dugova. Kada budemo 'čisti' onda možemo govoriti o evropskim pojačanjima i igranju u Evropi. Smatram kako će proces 'čišćenja' trajati i nekoliko godina".

Kada je riječ o ekipi trener Denis Sadiković u Travnik neće voditi Adnana Šećerovića i Elvisa Sarića, fudbalere koji su u ljetnoj pauzi došli iz Holandije, odnosno Hrvatske. Obojica još uvijek nisu registrovani za Tuzlake.

"Imamo personalnih problema, ali imamo i dovoljan broj igrača na raspolaganju koji na Piroti moraju dati svoj maksimum. Uvažavamo našeg rivala, ali ga se ne smijemo plašiti. Moramo igrati borbeno i natopiti dres znojem i, ono što je najvažnije, ne smijemo svojim ponašanjem iznevjeriti očekivanja vjernih navijača", naglasio je Denis Sadiković, trener Tuzlaka.

Već naredne subote u Tuzli se sprema praznik fudbala. U okviru 2. kola na Tušnju će igrati Sloboda i Čelik.