Nogomet
0

Sadiković stvara "ratničku“ ekipu Slobode

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Fudbaleri Slobode poslije bazičnih priprema u Murskoj Suboti vratili su se u Tuzlu gdje će dočekati start sezone i prvu utakmicu s Travnikom 2. augusta. Ekipa Slobode ponovo je pretrpjela izmjene, a trener Denis Sadiković i njegovi pomoćnici Denis Karić i Mirsad Dedić uložili su maksimalan napor da uigraju tim i da ga fizički spreme.

"Smatram kako smo veoma dobro fizički pripremljeni i da će publika u Tuzli, ali i širom BiH, vidjeti jednu rastračnu, takoreći 'ratničku' Slobodu. Do početka prvenstva postoje realne šanse da dobijemo još tri pojačanja. Ukoliko se to realizuje dodatno ćemo pojačati konkurenciju i imati po nekoliko rješenja na određenim pozicijama“, kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

Slobodu su u ljetnoj pauzi pojačali golman Kenan Pirić, Muhamed Mujić, Igor Radovanović, Darko Mitrović, Aldin Džafić, Elvis Sarić, Adnan Šećerović, Semir Bajraktarević..., dok je dogovor o produženju saradnje postignut sa Harisom Redžepijem i najvjerovatnije Sabahudinom Jusufbašićem.

"Do početka prvenstva imamo kontrolne susrete sa Radnikom iz Bijeljine i Slogom iz Simin Hana te nastup na turniru u Doboj Istoku. U dosadašnjem pripremnom ciklusu odigrali smo 8 utakmica i upisali sedam pobjeda i poraz uz gol razliku 31:5. Naravno da je rezultat bio u drugom planu, ali su nam pojedine pobjede podigle samopouzdanje, dok nas je poraz ponukao da otklonimo uočene nedostatke“, kaže Sadiković.

Sloboda je u dosadašnjem pripremnom ciklusu pobjedila Cibaliju 2:1, Olimpic 1:0, B tim Maribora 1:0, Aluminij 5:0, Dokležovje 15:0, Veržej 3:0 i Odrance 3:0, dok je poraz ubilježen u duelu sa Radomljom 1:4.