Nogomet
1

Fudbaleri Slobode remijem sa Slogom zaključili pripremni ciklus

Piše: D. Brkić
U prelijepom ambijentu rekonstruisanog stadiona u Simin Hanu, nadomak Tuzle, fudbaleri Slobode i domaće Sloge odigrali su prijateljsku utakmicu koja je okončana bez golova. Za Tuzlake je ovo bio posljednji test pred subotnji povratnički debi u Premijer ligu BiH.

"Iza nas je 40-ak dana priprema. Svima nama treba strpljenja, jer je riječ o novom timu koji još uvijek nije u potpunosti uigran. Ipak, u optimističnom raspoloženju čekamo utakmicu u Travniku, jer smo tokom priprema imali veoma dobrih igara", kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

Sloga iz Simin Hana je debitant u Drugoj ligi – skupina sjever, a zanimljivo je da je Azmir Husić, predsjednik Upravnog odbora Slobode, glavni finansijer ovog kluba iz prigradske mjesne zajednice.

Kada je riječ o Slobodi, trener Denis Sadiković danas je u prvom dijelu testirao mogućnosti: Fejzića, Efendića, Kuduzovića, Omića, Mitrovića, Šećerovića, Musića, Bajraktarevića, Mehidića, Mujkića i Radovanovića, a u drugom dijelu priliku za igru su dobili: Pirić, Halilović, Pršeš, Salihović, Selamović, Mujić, Todorović, Džafić, Lukić, Šahman i Mehanović