Nogomet
17

Skorza: Nadmudrili smo Sarajevo; Uščuplić: Presudilo je iskustvo

Piše: D. B.
Nakon što je u večerašnjoj prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka Lech na Koševu savladao Sarajevo rezultatom 2:0, u prostorijama stadiona je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili treneri Maciej Skorza i Dženan Uščuplić.
Maciej Skorza (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Maciej Skorza (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Iza nas je jako teška utakmica, ali je rezultat dosta povoljan. U prvom poluvremenu smo izgubili jako važnog igrača, teško smo se organizovali, ali nam se sreća osmijehnula. Poveli smo 1:0 i konsolidovali svoje redove. U drugom poluvremenu smo krenuli ofanzivno po drugi gol. To može biti mač sa dvije oštrice, ali nam se na kraju isplatilo i postigli smo drugi gol. Međutim, još nije ništa završeno. Treba imati u vidu da je Sarajevo prošle godine sustizalo nemoguće. Detaljno smo analizirali protivnika, pa se nadamo da ćemo u uzvratu izboriti plasman u treće pretkolo", izjavio je trener Lecha Maciej Skorza na konferenciji za medije.

Ipak, pohvalio je igru Sarajeva, posebno odbranu.

"Sarajevo igra ofanzivan nogomet i težak je protivnik, ali smo ih nadmudrili. Analizirali smo utakmice domaćina iz prošle sezone, ali je bilo iznenađenja u nekim segmentima kao što je odbrana", dodao je trener Lecha.

Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nakon Skorze se novinarima obratio trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić.

"Ako uzmemo u obzir da je Lech šutirao tri puta prema golu, rezultat je previsok. Bila je ovo kvalitetna utakmica, a presudilo je iskustvo igrača Lecha. Ipak, mogu biti zadovoljan utakmicom jer smo imali četiri nova startera. Mjesec dana nije bilo dovoljno da se uigramo, ali su momci odradili posao kvalitetno. Nisam zadovoljan igrom u prekidima, jer primamo golove nakon centaršuteva sa 40 ili 50 metara", kazao je Uščuplić.

Sarajevo je gol primilo nakon što je defanzivac Stepanov napustio igru kako bi mu se ukazala pomoć. Trener Sarajeva nije želio tražiti krivce za propust.

"Nije niko kriv. Nismo mogli znati da će se naš igrač povrijediti i krvariti. Ipak, ovo nam je škola za ubuduće. Primili smo gol s pozicije gdje je Stepanov trebao biti", jasan je bio Uščuplić.

Šanse bh. predstavnika u revanšu nisu velike, ali tim sa Koševa se ne predaje.

"Šanse nam nisu velike, ali poučeni iskustvom od prošle godine, mogu reći da je ovo prvo poluvrijeme. Idemo u Poznan da odigramo dobru utakmicu i napravimo dobar rezultat. Bit će teško, jer je Lech izuzetno kvalitetna ekipa", izjavio je trener Bordo ekipe.

U revanšu će Sarajevo biti jače za kapitena Ivana Tatomirovića, koji je odradio suspenziju.

"Igrat će oni igrači koji se nametnu. Ja izuzetno cijenim Tatomirovića i nećemo mu tražiti novo mjesto", završio je Uščuplić.