Nogomet
129

Senzacija na Vicarage Roadu: Watford savladao Manchester United sa 3:1

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U okviru petog kola engleskog Premiershipa Watford je na Vicarage Roadu savladao Manchester United rezultatom 3:1.

Posljednji put Watford je slavio protiv Uniteda prije 30 godina, a ovo je Manchesteru bio treći uzastopni poraz, nakon što je izgubio susret u Premiershipu od gradskog rivala Cityja (1:2) i Feyenoorda (0:1) u Evropskoj ligi.

Prvu priliku na meču imali su domaćini. Nakon slobodnog udarca visoki Prödl je šutirao glavom, no lopta je otišla pored lijeve stative De Geinog gola.

Zlatan Ibrahimović je imao dobru šansu u 22. minuti, no nije bio precizan. Samo devet minuta kasnije Crveni đavoli su mogli povesti, no Paul Pogba je šutirao iz daljine, ali je lopta silovito pogodila prečku.

Kazna za taj promašaj stigla je samo tri minute kasnije. Odbrana Uniteda je bila loše postavljena, a Etienne Capoue je sa vrha kaznenog prostora matirao De Geu za vodstvo Watforda.

I u drugom poluvremenu Manchester je nastavio sa napadima, a to je urodilo plodom u 62. minuti. Ibrahimović je odradio veći dio posla, ušetao se u kazneni prostor domaćina i centrirao, a u gužvi u petercu Heurelha Gomesa najbolje se snašao Marcus Rashford i pogodio za izjednačenje.

Foto: AFP
Foto: AFP

Zlatan je imao veliku priliku u 79. minuti. Mata je statno pronašao švedskog napadača koji glavom šutira sa sedam metara u suprotan ugao, no Brazilac je fantastično odbranio.

I kako to obično biva, Watford je kaznio sve Unitedove promašaje još jednom. Nakon brze akcije po desnoj strani u 83. minuti Roberto Pereyra je asistirao Juanu Zunigi, koji je u igru ušao samo minutu ranije, koji iz prvog kontakta s loptom na meču pogađa mrežu Uniteda za 2:1.

Zuniga je bio ključni čovjek i kod trećeg gola Watforda. Nakon kontranapada Isaac Success je prošao po lijevoj strani i asistirao Kolumbijcu kojeg u kaznenom prostoru ruši Marouane Fellaini i sudija Oliver je pokazao na bijelu tačku u 90+3. minuti.

Troy Deeney je namjestio loptu na bijelu tačku u 90+5. minuti i silovito zakucao loptu za konačnih 3:1.