Nogomet
0

Heaton "izludio" United i uzeo bod na Old Traffordu, City ubjedljiv protiv West Bromwicha

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 10. kolu Premiershipa Manchester United je na svom Old Traffordu remizirao sa Burnleyjem (0:0).

Manchester United je furiozno otvorio meč i nije popuštao do kraja meča, ali Heaton, kao i nepreciznost Crvenih vragova, bili su glavni krivci što su navijači na Old Traffordu trošili živce.

Promašaji su se redali kao na traci, a seriju je započeo Ibrahimović u 17. minuti, a nastavio ju je Mata sedam minuta kasnije. Pored polušansi i obećavajućih napada posebno se istakla i sjajna šansa za Ibrahimovića u 42. minuti, ali Heaton fantastično brani.

Napetost domaćeg tima kulminirala je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada Darmian pada u kaznenom prostoru, a Mark Clattenburg ne dosuđuje penal. Trener Uniteda Jose Mourinho bio je izuzetno nezadovoljan odlukom sudije i burno je reagovao te sa protestima nastavio u tunelu, pa je zbog toga poslan na tribine.

Tamo gdje su stali u prvom dijelu, igrači Manchester Uniteda nastavili su u drugom dijelu, ali nastavio je i Heaton.

Novi penal United je tražio u 57. minuti kada su domaći smatrali da je Pogbin udarac Keane zaustavio rukom. Prethodno je još jednu fantastičnu šansu propustio Mata čiji udarac brani Heaton.

Neumoljivi Heaton sa bravurama nastavlja i u 60. minuti kada nevjerovatnom intervencijom zaustavlja Ibrahimovića koji je šutirao makazicama. No, bilo je uzalud.

U trenucima kada su uspijevali savladati Heatona, igrači Uniteda pogađali bi stativu ili prečku, a to se desilo u 65. minuti kada je šutirao Mata, a onda i Ibrahimović samo minutu kasnije. Oba puta okvir gola zaustvlja domaći tim.

Kada mislite da ne može gore, pazite se, jer može. Unitedovi navijači saznali su za to u 68. minuti kada Herrera dobija crveni karton i ostavlja tim sa 10 igrača i bez trenera koji je ranije isključen.

Ni to nije zasmetalo Unitedu da nastavi dominirati, a novo uzbuđenje na redu bio je novi protest za traženje penala u 71. minuti kada Barnes ruši Darmiana. Clattenburg se nije oglasio.

Do kraja meča United je prijetio preko Shawa, Blinda, Rooneyja, Ibrahimovića, ali ostaje 0:0. Novo razočarenje za Crvene đavole koji su sada osam bodova udaljeni od vrha tabele.

Nakon šest vezanih utakmica bez pobjede u svim takmičenjima, odnosno najgoreg niza u trenerskoj karijeri, Pep Guardiola je sa svojim Manchester Cityjem upisao pobjedu u gostima protiv West Bromwich Albiona (4:0). Junaci Građana bili su Sergio Aguero (19' i 28') i Ilkay Gundogan (79' i 90') koji su postigli po dva pogotka.

Tottenham je na svom White Hart Laneu remizirao protiv aktuelnog prvaka Leicester Cityja (1:1). Janssen je u 44. minuti golom iz penala pogodio za vodstvo Pijetlova, ali je bod gostima donio Musa u 48. minuti.

Middlesbrough je na domaćem terenu golovima Ramireza (39') i Downinga (56') slavio protiv Bournemoutha (2:0) i tako upisao prvu pobjedu nakon niza od sedam vezanih utakmica bez pobjede.

Na Vicarage Roadu domaćin Watford savladao je Hull City (1:0) što je šesti vezani poraz za Hull u ligi. Domaćin je slavio autogolom Dawsona u 82. minute.