Nogomet
9

United se ispromašivao i ispustio dva boda protiv Stokea na Old Traffordu

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 7. kolu Premiershipa Manchester United je na svom Old Traffordu upisao remi protiv Stoke Cityja (1:1).

Nakon velike pobjede nad Leicester Cityjem u prethodnom kolu (4:1), United je pružio još jednu dominantnu predstavu, ali ovaj put nije slavio. Najveće zasluge za remi Stokea ima golman Grant koji je odlično zaustavljao udarce igrača Uniteda.

Već u drugoj minuti odbranom Ibrahimovićevog udarca Grant je pokazao da je izuzetno raspoložen. Odbranom je uzvratio i De Gea u 15. minuti kada je prijetio Cameron, a onda je ponovo na scenu stupio Grant koji brani udarac Ligarda u 27. minuti. United je nastavljao sa napadima koje je uspješno zaustavljala odbrana gostiju tako da je prvih 45 minuta okončano bez golova.

Ista slika zbila se i u drugom poluvremenu, United je napadao, Stoke odolijevao. Ipak, prvu pravu šansu imao je Allen u 55. minuti kada brani De Gea. Na drugoj strani prijetili su Mata, Herrera i Ibrahimović, ali bezuspješno.

Pritisak Uniteda konačno se isplatio u 69. minuti kada prelijepim udarcem rezervista Martial matira Granta. Idealnu šansu da udvostruči vodstvo United je imao dvije minute kasnije, ali je veliku gužvu u šesnaestercu otklonila odbrana sjajnom blokadom Blindovog udarca.

U 73. minuti još jednu izvrsnu šansu imao je Ibrahimović, ali ponovo je Grant upisao odbranu. Kasnije je isti golman u 82. minuti odbranio i Rooneyjev udarac, a onda je u istoj minuti uslijedio šok na drugoj strani. Nakon kontranapada i poprilično loše intervencije De Gee, loptu u praznu mrežu posprema Allen za 1:1.

Novi sudar Ibrahimovića i Granta vidjeli smo u 86. minuti kada golman još jednom zaustavlja Šveđanina. Najbolju šansu za pobjedu imao je Pogba koji u 89. minuti pogađa prečku. Na kraju je ostalo 1:1.

Tabela: