Nogomet
159

Treća pobjeda Uniteda: Rashford u sudijskoj nadoknadi srušio Hull

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 3. kolu Premiershipa Manchester United je u gostima golom Rashforda u sudijskoj nadoknadi savladao Hull City (1:0).

Jose Mourinho je na teren poslao isti sastav kao i protiv Southamptona. Zaigrali su De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Fellaini, Pogba, Mata (Rashford 71'), Rooney (Smalling 93'), Martial (Mkhitaryan 60') i Ibrahimović. Za goste su od prve minute igrali Jakupović, Robertson, Davies, Meyler, Huddlestone, Hernandez (Maguire 84'), Snodgrass (Maloney 48'), Clucas, Livermore, Diomande i Elmohamady.

Oba tima su u meč ušla sa po dvije pobjede. I dok je za United takav učinak bio očekivan, od Hulla niko nije očekivao da će upisati pobjedu u sudarima protiv Leicestera kod kuće ili Swanseayja u gostima. Ipak, tim Mikea Phelana je uprkos krizi uspio osvojiti šest bodova.

United je u ovom meču dominirao od početka do kraja iako je u nekoliko navrata zaprijetio i domaći tim. U odličnoj prilici bio je Mata u 23. minuti nakon ubačaja Pogbe, ali je Davies spasio u ključnom trenutku. Dvije minute kasnije ozbiljno je zaprijetio Snodgrass na drugoj strani. Isti igrač je bio u prilici i u 26. minuti kada je nadskočio Shawa.

Novu priliku za United imao je Mata u 37. minuti, ali istakao se Jakupović. Potom je šutirao Rooney, ali je sa gol-linije izbacio Davies. Probao je i Fellaini, ali i on je bio izblokiran.

Sjajnu šansu u 45. minuti imao je Ibrahimović kada je prošao Jakupovića nakon centaršuta Rooneyja iz slobodnog udarca. Šveđanin je otišao previše ukoso i, kako bi što prije završio akciju, pokušao je petom pogoditi praznu mrežu, ali je bio neprecizan.

Potpuna dominacija Mourinhovog tima nastavljana je i u drugom dijelu. Pokušavali su igrači Uniteda na sve načine, ali nisu uspijevali savladati Jakupovića.

Pri tom je Hull mogao i do gola da je udarac Huddlestonea u 75. minuti završio u mreži nakon što je na putu ka golu pogodio Baillyja i skrenuo prema suprotnom uglu De Geinog gola. Lopta je završila u korneru.

Mourinho je bacio sve karte u napad i brojne šanse isplatile su se u 92. minuti kada je nakon prodora Rooneyja po lijevoj strani, mrežu domaćeg tima pogodio rezervista Rashford za konačnih 1:0.

Raspored utakmica 3. kola Premiershipa:

Tottehnam - Liverpool 1:1 Chelsea - Burnley 3:0 Crystal Palace - Bournemouth 1:1

Everton - Stoke 1:0 Leicester - Swansea 2:1 Southampton - Sunderland 1:1 Watford - Arsenal 1:3 Hull - Manchester United 0:1 WBA - Middlesbrough (nedjelja, 14:30 sati) Manchester City - West Ham (nedjelja, 17:00 sati)

Tabela: