Nogomet
3

Tottenham i Liverpool remizirali na White Hart Laneu

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvoj utakmici 3. kola Premiershipa Tottenham i Liverpool (1:1) su podijelili bodove na stadionu White Hart Lane u Londonu.

Fenomenalnu šansu na otvaranju meča u petoj minuti imao je Coutinho koji je na dodavanje Firmina sa oko pet metara šutirao, a Vorm sjajno intervenisao. Samo minutu kasnije Eriksen jako dobro šutira iz slobodnog udarca, ali brani Mignolet.

Novu veliku šansu imao je Coutinho u 26. minuti kada se ponovo ističe Vorm. Nakon ove šanse uslijedio je mirniji period meča.

Prvi gol na meču postigli su gosti iz penala u 43. minuti. Lamela je faulirao Firmina, a siguran sa bijele tačke bio je Milner.

Sjajnu priliku da udvostruče vodstvo Redsi su imali u 53. minuti kada je Matip pogodio prečku. Tri minute kasnije Mane pogađa mrežu Vormovog gola, ali pomoćni sudija signalizira ofsajd Lallane koji je dodao loptu Maneu. Ova odluka je u najmanju ruku diskutabilna.

Nakon toga, bolju igru pružao je Tottenham koji je imao izuzetne dvije šanse preko Lamele iz slobodnog udarca u 64. minuti i Alderweirelda nakon kornera u 65. minuti, ali je oba puta odbranio Mignolet.

Nagrada za napade Tottenhama stigla je u 72. minuti nakon što je Dier poslao loptu sa desne strane, a dočekao je Rose na drugoj stativi i matirao Mignoleta. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Tottenham nakon tri kola ima pobjedu i dva remija, dok je Liverpool upisao pobjedu, remi i poraz.

Tottenham: Vorm, Walker (Janssen 28'), Alderweireld, Vertonghen, Rose; Dier, Wanyama, Eriksen (Winks 93'), Alli, Lamela; Kane (Onomah 83').

Liverpool: Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Henderson, Wijnaldum, Lallana (Stewart 94'), Mane (Sturridge 88'), Coutinho (Origi 69'), Firmino.

Raspored utakmica 3. kola Premiershipa:

Tottehnam - Liverpool 1:1

Chelsea - Burnley (16:00 sati) Crystal Palace - Bournemouth (16:00 sati) Everton - Stoke (16:00 sati) Leicester - Swansea (16:00 sati) Southampton - Sunderland (16:00 sati) Watford - Arsenal (16:00 sati) Hull - Manchester United (18:30 sati) WBA - Middlesbrough (nedjelja, 14:30 sati) Manchester City - West Ham (nedjelja, 17:00 sati)

Tabela: