Nogomet
22

Liverpool pregazio Watford i zasjeo na tron Premiershipa, Hull savladao Southampton

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 11. kolu Premiershipa Liverpool je na svom Anfieldu savladao Watford sa velikih 6:1.

Jurgen Klopp pokazuje svu raskoš svog trenerskog umijeća, jer Liverpool je u 2016. godini u svim takmičenjima postigao 102 pogotka što je već za 29 golova više nego ih je postigao u 2015. godini. Ko zna koliko će Redsi još golova postići do kraja godine...

"Rešetanje" gostiju započeo je Mane u 27. minuti na asistenciju Coutinha. Tri minute kasnije Coutinho preuzima ulogu strijelca, a asistenciju je upisao Firmino. Potop gostiju nagovijestio je Can pogotkom u 43. minuti na proigravanje Lallane.

Svoju drugu asistenciju na utakmici Lallana je upisao u 57. minuti kada se u strijelce upisao Firmino svojim petim golom u posljednjih sedam ligaških utakmica. Slično kao što se Coutinho iz uloge asistenta pretvorio u ulogu strijelca, učinio je Firmino koji se ustvari od strijelca pretvorio u asistenta kada je dodao Maneu za njegov drugi gol na utakmici koji je postigao u 60. minuti.

Počasni gol za Watford postigao je Janmaat u 75. minuti, ali je samo tri minute kasnije Sturridge mogao vratiti razliku na pet golova kada je pogodio prečku. Napadač Redsa je prečku pogodio i u 88. minuti i ostao bez pogotka na ovom meču, a konačnih 6:1 postavio je Wijnaldum u 91. minuti.

Ovo je prvi put nakon septembra 2009. godine da Liverpool na Anfieldu postigne šest golova. Tada su "šesticu" upisali protiv Hulla.

Liverpool je ovom pobjedom zauzeo prvo mjesto na tabeli koje je od jučer čuvao Chelsea.

Hull je na svom KC stadionu nakon preokreta savladao Southampton (2:1). Austin je iz penala u šestoj minuti doveo goste u vodstvo, ali su Snodgrass (61') i Dawson (63') donijeli vrijedna tri boda Hullu koji je slavio nakon osam vezanih utakmica bez pobjede pri čemu je upisao čak sedam poraza.

Raspored i rezultati 11. kola Premiershipa:

Bournemouth - Sunderland 1:2 Burnley - Crystal Palace 3:2 Manchester City - Middlesbrough 1:1 West Ham - Stoke 1:1 Chelsea - Everton 5:0

Arsenal - Tottenham 1:1 Hull City - Southampton 2:1 Liverpool - Watford 6:1 Swansea - Manchester United (nedjelja, 16:00 sati) Leicester - West Browmich Albion (nedjelja, 17:30 sati)