Nogomet
10

Liverpool ubjedljivo slavio protiv Stokea za povratak na drugo mjesto

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 18. kolu Premiershipa Liverpool je rezultatom 4:1 slavio protiv Stoke Cityja na svom Anfieldu.

Ovo je treća uzastopna ligaška pobjeda za Redse koji su sada ponovo na drugom mjestu pošto su kratko boravili na trećem mjestu nakon što je Manchester City jučer u gostima savladao Hull City.

Stoke je upisao četvrti uzastopni meč bez pobjede u ligi pri čemu je dva puta poražen i naredno kolo će dočekati na 13. mjestu.

Liverpool je prije ovog meča napravio svoj najduži premijerligaški niz bez poraza na domaćem terenu, a taj niz sada iznosi 16 mečeva u kojima je upisao 10 pobjeda i šest remija.

Ipak, nije sjajno počelo za Redse. Walters je u 12. minuti pogodio za 1:0, a to je bio 500. gol u Premiershipu ove sezone.

Liverpool je do kraja poluvremena uspio preokrenuti. Lallana je izjednačio u 35. minuti, a preokret je donio Firmino u 44. minuti.

Ugodniju prednost Redsa donosi autogol Imbule u 59. minuti, a pobjedu je potvrdio Sturridge u 70. minuti kada je pogodio za konačnih 4:1. Sturridge je postigao gol samo 56 sekundi nakon ulaska s klupe.

Liverpool je u ovoj kalendarskoj godini postigao 85 golova u Premiershipu što je za ovaj klub najviše od 1989. godine kada je također u ligi postigao 85 golova.

Tabela: