Nogomet
27

Everton u 89. minuti stigao do boda, novo razočarenje za Manchester United

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 14. kolu Premiershipa Manchester United je u gostima na Goodison Parku remizirao protiv Evertona (1:1).

Manchester United je upisao peti uzastopni meč bez ligaškog poraza, ali je u tom nizu četiri putra remizirao. Loš učinak Evertona je nastavljen i sada ima samo jednu pobjedu u posljednjih devet utakmica u ligi.

Uvodnih 15 minuta utakmice proteklo je uglavnom u borbi na sredini terena i nijedan golman nije imao naročitog posla. Strasti su se uznemirile u 17. minuti kada je Rojo oštro startovao nad Gueyeom i dobio žuti karton iako je glavni sudija Michael Oliver sasvim opravdano mogao pokazati i crveni karton.

Kako je vrijeme odmicalo Everton je izgledao opasnije, ali nije uspijevao zaprijetiti gostima. Na isteku prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti United iz prve prave šanse dolazi do pogotka, a strijelac je bio Ibrahimović. Golu je kumovalo i izlijetanje golmana Stekelenburga koji vjerovano ne bi pogriješio da je ostao na gol-liniji.

Prvu šansu u drugom dijelu imao je Everton kada De Gea brani udarac Mirallasa, igrala se 53. minuta. Nakon toga mnogo opasnije i bolje zaigrao je United koji u 60. minuti dolazi do sjajne šanse, ali Herrerin udarac pogađa prečku.

Sve do posljednjih 15 minuta igre United je imao apsolutnu kontrolu na terenu, a onda su uslijedili napadi domaćeg tima. Prvo je u 76. minuti Gueye sa distance natjerao De Geu na intervenciju, a onda je nakon kornera odličnu šansu propustio i Holgate. Opasno je bilo i u 82. minuti kada je Holgate centrirao i umalo natjerao Valenciju na autogol.

Napadi Evertona isplatili su se u 89. minuti kada rezervista Fellaini pravi prekršaj u kaznenom prostoru. Siguran sa bijele tačke bio je Baines koji je postavio konačnih 1:1.

Tabela: