Nogomet
520

Selektor Marković za Klix.ba: Pobijedili smo veliki Island, u Katar ne idemo tek tako

Piše: E. G.
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Selektor muške rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković večeras je nakon historijskog uspjeha naših rukometnih Zmajeva sa čitateljima portala Klix.ba podijelio svoje prve utiske.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je večeras historijski uspjeh izbacivši u baražu, petu reprezentaciju svijeta, selekciju Islanda i plasiravši se na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Naši rukometaši su remizirali (29:29), ali s obzirom da smo slavili u Skenderiji, ovaj rezultat nas je odveo na veliko takmičenje.

"Ovo je dobro, s tim da smo puno lakše mogli završiti utakmicu, pali smo pod pritisak publike i sudija, pa smo malo izgubili na rezultatu. To je normalno za ovako mladu ekipu gdje ima puno neiskusnih igrača. Međutim, ja sam jako ponosan, pobijedili smo veliki Island, šta drugo reći", kazao je Marković.

Dodao je da rukometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru ima velike ciljeve, ali nije htio ništa prognozirati. Selektor kaže da prvo treba sačekati da se utisci slegnu.

Ovo je veliki uspjeh za rukomet u našoj zemlji, ali i jedan od ozbiljnijih uspjeha za naš sport uopće poslije rata. Selektor kaže da je ponosan na svoje igrače.

"Treba pustiti da drugi pričaju o tome. Islanđani su drugi na Olimpijadi, peti na Evropskom prvenstvu. Ovo je milionski vrijedna ekipa... Ali mi pobijeđujemo sve redom na strani i kod kuće, pa neka drugi procijene kakav je ovo uspjeh", rekao je selektor Marković.