Nogomet
499

Rukometaši za Klix.ba nakon plasmana na SP: Ovo je fantastično, vjerovali smo u uspjeh!

Piše: E. Gorinjac
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je večeras historijski uspjeh izbacivši, petu reprezentaciju svijeta, selekciju Islanda i plasiravši se na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Naši rukometaši su remizirali (29:29), ali s obzirom da smo slavili u Skenderiji, ovaj rezultat nas je odveo na veliko takmičenje.

Portal Klix.ba vam donosi prve reakcije igrača i generalnog sekretara Rukometnog saveza Smaje Karačića kroji je kroz suze radosnice prokomentirao ovaj veliki uspjeh.

"Ovo je najsretniji dan u mom sportskom životu. Niko sretniji od mene! Ovo je fenomenalno, ne mogu zadržati suze, oprostite molim vas", kazao je Karačić za Klix.ba.

Golman bh. rukometne selekcije Benjamin Burić, pokušavajući da dođe do daha, odmah po završetku utakmice je prenio svoje utiske.

"Fantastično! Ne može biti bolje, mi smo zaista vjerovali u sebe više nego iko drugi u Bosni i Hercegovini. Mi igrači smo znali da se možemo izboriti protiv njih. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu. Mi na Svjetsko prvenstvo nećemo ići kao turisti i tamo ćemo napraviti dobar uspjeh", kazao je samouvjereno Burić.

Oduševljen je bio i Marko Panjić. Ističe da su igrači presretni i da utisci tek treba da se smire.

"Još nismo svjesni da smo ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo. Što se tiče samog meča, dobro smo se pripremili, u meč smo ušli odlično u odbrani, u napadu smo imali sreće, možemo reći, tako da smo prvo poluvrijeme završili sa plus pet. Što se tiče drugog poluvremena, tu smo imali padova i uspona. Dali smo 120 posto od sebe, ostavili srce na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo", kazao je Panjić.

Kratko smo razgovarali i sa Vladimirom Vranješom.

"Ne znam šta da kažem, jako sam uzbuđen. Večeras još ne možemo biti svjesni ovog uspjeha. Vjerovatno ćemo sutra biti svjesni svega. Mi i još mali broj ljudi je vjerovao u ovo, u ovaj uspjeh. Najdraže nam je radi nas samih što smo ovo napravili, ali hvala i ljudima koji su bili uz nas, hvala i dušmanima, oni su nam još više dali vjetar u leđa", kazao je Vranješ.