Nogomet
0

Selektor Lihtenštajna: BiH ima dobar napad, neće nam biti nimalo lako

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Selektor selekcije Lihtenštajna, Rene Pauritsch, večeras je na stadionu Bilino Polje održao konferenciju za novinare povodom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil protiv Bosne i Hercegovine, koja će sutra biti odgirana na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Pauritsch je istakao da ih čeka jedna veoma teška utakmica, ali se nada da će biti bolja od prve u kojoj su rezultatom 8:1 bili poraženi od naše selekcije.

"Bit će teško igrati sa ekipom koja ima najbolji napad, a pri tome u glavi nam je i rezultat iz prošle utakmice. Nadamo se da ćemo igrati bolje nego u prvom meču", izjavio je Pauritch.

On je još dodao da su došli ranije nego inače kako bi ekipa što više mogla biti na okupu, s obzirom da je veliki broj njegovih igrača zaposlen te da ne provode mnogo vremena zajedno.

"Došli smo bez nekih igrača koji su zaposleni ali mi je drago što smo ovdje duže zajedno. Naše su ambicije da odigramo što bolje", dodao je selektor Lihtenštajna.

Veznjak Lihtenštajna Michel Polverino istakao je da će uprkos tome što je Bosna i Hercegovina favorit pokušati iz kontranapada napraviti neku priliku, a možda i postići pogodak.

Nakon konferencije za novinare igrači Lihtenštajna odradili su službeni trening, te su u prvih 15 minuta, koliko je trening bio otvoren za medije, vježbali kratka dodavanja.