Čudesne odbrane
0

Pogledajte kako je Šehić do ludila dovodio Ronalda: Portugalac nije pogodio sedam zicera

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Al-Nassra su pobijedili La-Khaleej u gostima u 29. kolu saudijske Pro lige rezultatom 1:0, no i pored poraza najbolji pojedinac na utakmice je bio naš reprezentativni golman Ibrahim Šehić.

Šehić je imao najteži mogući zadatak čak sedam puta na susretu - zaustaviti Cristiana Ronalda i u tome je uspio.

Već u 20. minuti odbrana Al-Khaleeja je katastrofalno pogriješila i Ronaldo se našao oči u oči sa Šehićem, a Ibrahim je sjajno zaustavio njegov udarac.
Potom je Šehić pravovremeno istrčao kada je Ronaldo krenuo ka njemu i prije je stigao do lopte od Portugalca, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena ponovo je Ronaldo bio u poziciji odakle inače postiže pogotke, ali je Šehić novom sjajnom intervencijom spasio svoj gol.
U 61. minuti Šehić je imao najlakši posao u duelima s Ronaldom kada je Portugalac šutirao iskosa sa lijeve strane, ali pravo u bosanskohercegovačkog golmana.

Samo minutu kasnije ponovo je Ronaldo izašao sam pred Šehića i pokušao ga je driblati. Šehić ga je omeo dovoljno da Ronaldo nema idealan ugao za šut, te nije uspio pogoditi.

U 68. minuti Šehić je kapitulirao iz jednog od rijetkih šuteva na utakmici koje nije uputio Ronaldo. Marcelo Brozović je ubacio loptu iz slobodnjaka, a Aymeric Laporte je glavom postigao gol.
U 82. minuti nakon kontre Ronaldo se ponovo našao oči u oči sa Šehićem, no šutirao je u vanjski dio mreže.
Posljednju, sedmu priliku na susretu Ronaldo je imao u 84. minuti kada je ponovo izašao sam pred Šehića, no otišao je previše u stranu, te Ibrahim nije imao problema ukrotiti njegov udarac.
Al-Nassr je ostao na drugom mjestu, dok je Al-Khaleej u sredini tabele i do kraja prvenstva će tu i ostati.

Tabela: