Selektor bh. rukometaša
0

Doborac se zahvalio navijačima: Ako smo ikome bili dužni, to su oni, znat ćemo cijeniti

E. K.
Damir Doborac i Senjamin Burić (Foto: A. K./Klix.ba)
Damir Doborac i Senjamin Burić (Foto: A. K./Klix.ba)
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Doborac se nakon utakmice s Portugalom u Mejdanu zahvalio navijačima koji su bodrili našu domovinu u ovom meču.
Čestitao je Portugalcima, ali je pohvalio svoje igrače te je istakao da je uživanje raditi s njima.

"Hvala navijačima koji su danas došli u Tuzlu i pokazali da su navijači naše države, a ne rezultata. Ako smo ikome bili dužni, to su oni. To ćemo cijeniti u budućnosti. Portugal je bio favorit, ali smo izgubili. Pružam im ruku i čestitam, nama ostaje da popravljamo stvari koje ne valjaju. Ja vjerujem u ove momke, ali imam potrebu da kažem da ova saradnja s njima je čisto uživanje, to su strašno dobri ljudi i dobri momci koji će u budućnosti davati sve od sebe za naš grb", rekao je Doborac i dodao:

"Dali smo sve od sebe da za jedan dan probamo da budemo bolji na današnjem meču. Ovi momci i još nekih četiri-pet igrača su u mom konceptu i viziji te ćemo pokušati da ih pozovemo i da se vidi šta mi od njih tražimo te da li se na njih može računati. Biramo igrače koje želimo da bi igrali, a ne da bi posmatrali utakmicu. Svi imaju moju podršku i treba da budu svjesni toga".

Pohvalio je igru dvojice debitanata u najdražem dresu Mislava Grgića i Pavla Petrovića.

"Ja se neću vraćati na prethodni period, ali Grgić i Petrović su sjajni momci za koje sam znao da će biti pojačanje. Oni jesu doprinijeli u ove dvije utakmice, ali sam siguran da mogu više i da će to pokazati u budućnosti", dodao je.

Selektor i kapiten bh. rukometaša na press konferenciji (Foto: A. K./Klix.ba)
Selektor i kapiten bh. rukometaša na press konferenciji (Foto: A. K./Klix.ba)

Pored selektora, predstavnicima medija se obratio i kapiten rukometne reprezetnacije Bosne i Hercegovine Senjamin Burić koji je izrazio želju i nadanje da ova reprezentacija ne propušta velika takmičenja u budućnosti.

"Od sveg srca se zahvaljujem publici i nadam se da ćemo pokazivati ovakvu borbenost da privučemo što je moguće veći broj ljudi. Sedmoplasiranu ekipu sa posljednjeg SP smo sveli na 26 golova odnosno devet golova u drugom dijelu što sve govori. Na početku smo ciklusa, nadam se da će ova ekipa ostati zajedno i da nećemo prepuštati velika takmičenja", rekao je Burić i dodao:

"Mi smo i u Portugalu bili do 45 minute u rezultatskom deficitu, ali neke stvari moramo popraviti i u ekipi i u Savezu da u budućnosti sve izgleda bolje. Drago mi je da smo pokazali ljudima da ginemo za ovu državu, da dajemo sve za ovaj grb i da ćemo tako nastaviti".

Ponosan je što je kapiten i predvodnik ove mlade generacije bosanskohercegovačkih rukometaša.

"Nemam riječi da to opišem, stvarno sam bio presretan, bio sam iznenađen kad je selektor ponudio ovu funkciju, želim pomoći mlađim igračima da im pokažem kako se treba predstavljati reprezentacija te da ćemo u budućnosti u tome i uspjeti", dodao je Burić i istakao da ovoj reprezentaciji nedostaje više okupljanja za veći rezultat.

"Nedostaje nam zajedničkih treninga i nadam se da će kroz buduća okupljanja ovo izgledati mnogo bolje. Napredovat ćemo samo ako ova grupa igrača ostane na okupu malo duže", poručio je.